Notiks plenērs «Marks Rotko 2012» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Starptautiskajā plenērā «Marks Rotko 2012», kas no 14.septembra līdz 25.septembrim notiks pasaulslavenā mākslinieka dzimtajā pilsētā - Daugavpilī, piedalīsies 15 mākslinieki no deviņām valstīm, informē Daugavpils Rotko mākslas centā.

Lielbritāniju plenērā pārstāvēs Mario Estevess, Dilvins Smits un Fiona Stenberija, Amerikas Savienotās Valstis - Laile Karbajana un Minass Halajs Itāliju - Džakopo Džinannešči, Norvēģiju - Lars Strands, Dāniju - Heidi P, Poliju - Anna Podlevska, Armēniju - Eva Aruta, Baltkrieviju - Viktors Nikolajevs un Aleksejs Litvins, Latviju - Madara Gulbis, kā arī daugavpilieši tekstilmāksliniece Ilze Volonte un gleznotājs, interjerists Oļegs Marinoha.

Rotko plenēri Daugavpilī ir ikgadējs pasākums, kuru kopš 2005.gada rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde. Plenērs tradicionāli katru gadu notiek no 14.septembra līdz 25.septembrim. Plenērs ir kļuvis par vienu no pazīstamākajiem notikumiem pilsētas kultūras un mākslas dzīvē. Tas ir divu nedēļu intensīvs radošs darbs, pieredzes apmaiņa, diskusijas, kad mākslinieki, atrauti no ikdienas dzīves, var nodoties radošajam procesam.

Šajos gados Rotko mākslas plenēros ir piedalījušies gan pašmāju meistari, gan arī mākslinieki no Francijas, Vācijas, Itālijas, Polijas, Austrijas, Baltkrievijas, Krievijas Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Japānas un Venecuēlas.

Paredzams, ka nākotnē labākie mākslas plenēru darbi veidos Daugavpils Rotko mākslas centra ekspozīcijas daļu. Patlaban tie tiek izstādīti kultūras un izglītības iestādēs Daugavpilī un citviet Latvijā.

Marks Rotko
Marks Rotko Foto: Wikipedia


Iepriekšējo gadu plenēru darbu kolekcija ir saņēmusi Djagiļeva fonda galveno balvu Sanktpēterburgā I Baltijas valstu biennālē, kā arī guvusi plašu atzinību Vitebskā notiekošajā festivālā «Slavjanskij bazar v Vitebske».

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu