«Baltijas pērlē» Glamūra gals. Dolce vita Maskavas stilā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

15.septembrī plkst.21 kinofestivāls «Baltijas pērle» aicina noskatīties filmu, kas nograndēs pār Krieviju tikai novembrī – «Духless. Glamūra gals», informē kinofestivāla organizatori.

Fjodors Bondarčuks piedāvā spraigu stāstu par glamūra dzīves aizkulisēm. Pārsteidzošā kārtā šajā filmā noģisti vairāki notikumi, kuri tikai beidzamajos mēnešos satraukuši lielvalsts sabiedrību. Šis ir vienīgais krievu hits, kuru uzņēmusies izplatīt amerikāņu kompānija «Universal». Galvenajā lomā – kino uzlecošā zvaigzne Daņila Kozlovskis («Spiegs», «Garpastum», «Mēs no nākotnes», seriāls «Sasisto lukturu ielas»).

Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Pamatnosacījums – bezprecedenta drošības pasākumi filmas seansu laikā Rīgā, tādēļ 15. un 16.septembrī te uzturēsies īpaša apsardzes brigāde no Maskavas. Tā dežurēs skatītāju zālē un kinomehāniķu telpās, lai nepieļautu «pirātismu».

Filmu «Духless. Glamūra gals»

dēvē par «dolce vita» Maskavas stilā, krievu buržuāzijas diskrēto šarmu, kā arī par Begbedera «99 franku» asās satīras

un «Saldā novembra» paraugmelodrāmas savijumu.

Dažs to lamā par dīkās klubu dzīves propagandu, dažs – par piespēlēšanu jauniešu art-epatāžai (grupā «Kraski» viegli atpazīt «Pussy Riot», lai arī filma tika uzņemta pusgadu pirms viņu akcijas). Vieni zūdās par scenārija atšķirību no Sergeja Minajeva bestsellera sižeta, citi sajūsminās, cik gaišredzīgi šīs atšķirības atspoguļo skandalozākos beidzamo mēnešu notikumus, kaut filmēšanas process sākās jau pirms 2008. gada krīzes.

Fjodors Bondarčuks šoreiz uzņēmies producenta pienākumus, bet režiju uzticējis Romānam Prigunovam – veiksmīgu videoklipu autoram (Zemfiras «Es meklēju» u.c.), slavenā aktiera Ļeva Prigunova dēlam («Man divdesmit gadu», «The Saint» u.c.). Epizodiskas lomas atvēlētas Mihailam Jefremovam, Artūram Smoļjaņinovam, Artjomam Mihalkovam un citiem izciliem aktieriem.

Viens no filmas personāžiem ir pats Vladimirs Putins.

Viņš nolaižas pie varoņa, kurš sapīpējies, tieši no mēness, tērpts triko un Betmena maskā, lai ieteiktu apmeklēt Ermitāžu.

Filmas autori gan neatklāj, kurš atveidojis Putinu-Betmenu.

Marina Timašova («Radio Brīvība»): «Kinolubene, ko uzņēmis Romāns Prigunovs, mirdz klipu aritmijā, aizsit ausis ar naktsklubu perkusijām, izsauc nelabumu ar nelietīgiem, zemiskiem cilvēku gājieniem, smacē ar kokaīna putekļiem... Maskavas melnbaltā klubu dzīve atainota kā karikatūra (baltās «augšas» – biroji dienā, melnās «apakšas» – dunošā megapole naktī).»

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu