Jauna Artura Balta grāmata – «Rūgtās mieles» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Grāmatu izdevniecība «Drukātava» ar Latvijas drošības biznesa asociācijas atbalstu laidusi klajā Artura Balta grāmatu «Rūgtās mieles», informē izdevniecībā. «Rūgtās mieles» no 14.septembra var iegādāties lielākajās Jāņa Rozes grāmatnīcās. Autors, kas slēpjas aiz segvārda, grāmatā sola jaunu skatījumu uz dzīves krustcelēm un likumu bezspēcību, nonākot tajās.

Grāmata «Rūgtās mieles» ir veltīta tādiem mūžīgi aktuāliem jautājumiem kā jūtas un dzīve. Mīlestība un nāve. Atriebība un nāve. Nāve? Par sievieti, par vīrieti un par dzīvi. Vai pieviltais vīrs ir tiesīgs sodīt to, pret kuru likumi ir bezspēcīgi? Piedot vai sodīt? Un kur gan mūsdienu likumu džungļos ir pazudusi taisnība? Šos jautājumus uzdod anonīmais romāna autors, kurš šoreiz plašākai sabiedrībai kļūst zināms ar segvārdu Arturs Balts.

«Rūgtās mieles»
«Rūgtās mieles» Foto: publicitātes

Autors, kurš ir savijis simtiem rūgtu stāstu ar reālu cilvēku dzīves gājumu, jau iepriekš ir izdevis grāmatas, kuras ļauj sabiedrībai ieraudzīt sevi greizajā spogulī pilnā augumā. Sākotnēji šķietami individuāla un dziļi intīma romāna vadlīnija patiesībā vijas cauri cilvēku tirdzniecībai tās visrafinētākajos veidos, uzdodot galveno jautājumu - kas liek jaunām sievietēm pārdot savu miesu un garu? Noteikti jāpiebilst, ka cilvēku tirdzniecība aizvien ir sabiedrībā aktuāls jautājums, un grāmatas autoram ir 13 gadu darba pieredze tās apkarošanā, kas rūgtās sabiedrības mieles šajā romānā ļauj izgaršot visā to pilnībā.

«Grāmata ir stāsts par to, kā morāles posta rezultātā brūk dzīves, ģimenes un irst sabiedrība. Šobrīd sekmīgi ekspluatētās cilvēku alkatības radīto cilvēku tirdzniecības un seksa industriju var uzveikt vien ar morāles vērtībām,» tā Arturs Vaišļa, bijušais Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas priekšnieks, bijušais Narkotiku apkarošanas biroja Tikumības policijas nodaļas priekšnieks.

Romānu veido divas galvenās daļas - «Rūgtās mieles» un «Ragnešu klubiņš». Laužot stereotipus un atklāti izsakot to, ko parasti cilvēki cenšas sevī paturēt, grāmata piedāvā emocionālu grēksūdzi, kuru pavada sagrautas ģimenes cerību rūgtums. Tieši pēdējā grāmatas daļa pāraug atsevišķā, dziļi specializētā pievilto vīriešu šķiršanās laika lasāmvielā, kas noteikti kārdinās ielūkoties pa atslēgas caurumu arī otru frontes pusi – to, kura noliedz dubultmorāles eksistenci.

Par autoru

Pirmā, jau popularitāti ieguvusī grāmata «Policista blēņu stāsti» savu dienasgaismu ieraudzīja 2006. gadā ar izdevniecības «Pētergailis» gādīgo atbalstu. Savukārt 2011.gadā sadarbībā ar izdevniecību «Drukātava» grāmatu plauktos nonāca otrā grāmata - «Pogaino joku gabali». Jau 2012.gadā klajā nāca pirmā humoristiskās sērijas «Pogainie NE zvēri» grāmata «Mauzeru pavēlnieki».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu