MTG pozicionēs LNT kā līderi informācijā (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Neatkarīgo televīziju (LNT), kura bija nonākusi ļoti smagā finanšu krīzē un kuru īpašnieki bija spiesti pārdot, ir mērķis padarīt par līderi informācijā, intervijā pastāstīja Skandināvijas koncerna «MTG Broadcasting AB» (MTG) vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.

«Mēs LNT gribam veidot kā viedokļu līderi un kanālu, kurš pirmais asociējas ar ziņām,» sacīja Ozoliņš.

Televīzijas kanālā šajā sezonā tiks palielināts informatīvo raidījumu daudzums – oktobrī gaidāmas ziņas pulksten sešos vakarā, gaidāms jauns diskusiju raidījums, kura vadītājs un formāts pašlaik vēl netiek atklāts. TV3 ziņas turpmāk sāksies ātrāk – jau pulksten septiņos vakarā, lai to laiks nepārklātos ar ziņām LNT.

«Tas darīts, lai mēs savu programmu tīklu veidotu maksimāli efektīvi un spētu sasniegt pēc iespējas plašāku auditoriju. LNT programmā sagaidāmas izmaiņas – ziņas paliks tajā pašā laikā, kādā tās ir pašlaik, bet jaunie produkti nāks iepriekšējo vietā, plānus atklāsim tuvāko nedēļu laikā, bet būs izmaiņas,» informēja TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena.

Patlaban tiek sakārtots kanālu pozicionējums un tam atbilstoši arī raidījumu formāts.

«Ja iepriekš varēja domāt, ka «Tautas balss» un «Bez tabu» formāti pārklājas, tad mēs programmu veidosim tā, lai pārklāšanās nebūtu. «Bez tabu» turpina savās labākajās tradīcijās, savukārt LNT «Tautas balss» vairāk nebūs, bet būs jauni raidījumi. Mēs veidojam pilnīgi jaunu raidījumu, kas būs informatīvi izklaidējošs, bet citādāks pēc formāta, lai nebūtu pārklāšanās ar «Bez tabu»,» par iecerēm klāstīja Zūzena.

Pēc viņas teikā, jaunajā sezonā vairāk jaunumu ir gaidāmi LNT nekā TV3.

«TV3 ir un paliks kanāls numur viens, vadošais televīzijas kanāls, un pozicionējums paliks līdzīgs tam, kāds tas ir pašlaik, – izklaidējošs kanāls, informatīvo raidījumu daudzums paliks pašreizējā līmenī, savukārt LNT mēs vēlamies padarīt par līderi informācijas ziņā,»

apliecināja Zūzena.

Ozoliņš paskaidroja, ka LNT tik smagā situācijā nonāca, jo tam nebija stratēģiskā investora, ar kura palīdzību var pārvarēt krīzes situācijas. Pēc Ozoliņa vērtētā, piedāvājums pārņemt LNT viņiem nācis pēdējā brīdī.

«LNT nebija stratēģiskā investora, viņiem bija finanšu investors. Finanšu investors nav gatavs pāris gadu gaidīt, kamēr uzņēmums strādās rentabli. Mūsu gadījumā ir labi, ka tas ir stratēģiskais investors, kas principā daudzus gadus mediju biznesā ir pieredzējis viļņus augšup un lejup. Tā bija tā atšķirība – lai cik grūti gāja, mums bija finanses turpināt iepirkt kvalitatīvu saturu gan no producentiem, gan filmu un seriālu ražotājiem. LNT šie resursi bija ierobežotāki, jo viņiem nebija šāda donora. Mēs redzam, ka tādu neizdevās atrast, un mūsu piedāvājums viņiem, manuprāt, nāca pēdējā brīdī,» sacīja Ozoliņš.

Aprēķini liecinājuši, ka ir pietiekami daudz iespēju konsolidēt izmaksas uz šā darījuma rēķina un tas ir viens no modeļiem, kā var ātrāk iziet no krīzes.

Konkurences padome (KP) maijā atļāva MTG pārņemt LNT, taču izvirzīja vairākus nosacījumus, tostarp paturēja tiesības līdz 2017.gada beigām likt apvienošanās dalībniekiem daļu savu aktīvu pārdot. Viens no KP izvirzītajiem nosacījumiem bija LNT un TV3 saglabāt neatkarīgas un patstāvīgas ziņu raidījumu redakcijas. Pirms apvienošanās MTG Latvijā realizēja izšķirošu ietekmi pār «TV3 Latvia», «Viasat» un «Star FM».

Konkurences padome arī atzina LNT grūtības saglabāt maksātspēju un turpināt savu darbību bez būtiska finansējuma piesaistes.

LNT un TV3 ir nacionālie kanāli un abi ir skatāmi arī virszemes bezmaksas apraidē.

Jaunākie «TNS» dati liecina, ka TV3 augustā bija visvairāk skatītais kanāls Latvijā, bet LNT ierindojās ceturtajā vietā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu