«Matchbox Twenty» poproks numur 1 ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu poproka apvienība «Matchbox Twenty», kas pēc deviņu gadu pauzes laidusi klajā jaunu studijas albumu «North», šonedēļ iekarojusi ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 1.vietu, ziņo «billboard.com».

Nedēļas griezumā «Matchbox Twenty» albums pārdots 95 000 kopiju, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Šis ir grupas pirmais albums kopš 2002.gada «More Than You Think You Are», kas topā debitēja 6.vietā ar 178 000 kopijām. 2003.gadā grupa izdeva mazalbumu (EP), kas uzkāpa līdz 43.vietai un 2007.gadā labāko dziesmu izlasi «Exile On Mainstream» (131 000).

Grupas izrāviens notika 1996.gadā ar plati «Yourself Or Someone Like You». Ieraksts toreiz debitēja 5.vietā un kopumā «Billboard 200» pavadīja 119 nedēļas.

Jaunā albuma pirmais vēstnesis ir singls «She's So Mean» (skat. video).

Otrajā vietā debitē Lasvegasas alternatīvā roka apvienības «Imagine Dragons» debijas albums Night Visions» (83 000). Grupas panākumi galvenokārt saistīti ar singla «It's Time» panākumiem (skat. video). 90% no pārdotajiem albumiem sastāda lejupielādes.

3.vietā kristīgā hiphopa mūzikas pārstāvis Lecrae ar albumu «Gravity» (72 000), kas turpina reliģiski lādētas mūzikas uzvaras gājienu. Atgādinām, ka pagājušonedēļ 1.vietā uzšāvās cits kristīgā hiphopa mūzikas pārstāvis TobyMac (īstajā vārdā Toby McKeehan). Šonedēļ viņš noslīdējis uz 8.vietu.

Aktuālo hitu izlase «Now 43» numur 4 (35 000), bet Kerijas Andervudas «Blown Away» numur 5.

Top10 noslēdz Šona Maršala (Chan Marshall), kas plašāk pazīstama kā «Cat Power» ar jaunāko albumu «Sun».

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 3%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu