«Dzejnieki - dendiji 20. gadsimta sākumā» dzejas dienās (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Septembrī latvieša poētiskā dvēsele veldzējas rīta miglas plīvurotos dārzos, saldenā ābolu smaržā un vēja sašūpotās smilgu pļavās… Saulē mirdzošais, dzidrais gaiss vedina ļauties sapņainām noskaņām, iegrimt nostalģiskās atmiņās par vasaru vai baudīt ik mirkli, kas rudenīgi krāšņi uzzied kopā ar dāliju un asteru pušķiem.

Rīgas Jūgendstila muzejs Dzejas dienu gaisotnē šogad ieskatīsies dzejnieku - dendiju radošās dzīves lappusēs. 13. septembra vakarā laipni aicinām ikvienu literatūras interesentu un dzejas mīļotāju uz Dzejas dienām veltītu pasākumu «Dzejnieki - dendiji 20. gadsimta sākumā» Rīgas Jūgendstila muzejā.

Par dzejniekiem - dendijiem jūgendstila laikā stāstīs Dr. philol. Sandra Ratniece, ar dendiju kultūru un vēsturi Latvijā un arī ārpus tās iepazīstinās Dr. philol. Janīna Kursīte. Par latviešu dzejnieku - Aspazijas, Jāņa Poruka, Friča Bārdas un Viktora Eglīša daiļradē sastopamo dendija tēlu un noskaņām runās Dr. philol. Viesturs Vecgrāvis.

Apmeklētājiem būs pieejams apskatei grāmatu galds no izdevniecībām «Mansards» un «Jaunā Daugava», lai iepazītos ar visjaunākajiem dzejas izdevumiem un kultūrvēsturiskā mantojuma pētījumiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu