Festivāla «Survival Kit» pēdējie metri: revolūcija un koncerti (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 13. septembrī, festivāla «Survival Kit» ietvaros paredzēti divi iespaidīgi notikumi: grāmatas «Atsedzot neredzamo pagātni» atvēršana ar Hardijam Lediņam veltītu performanci, kurā uzstāsies Andris Indāns, Stropu Jurka, Normunds Griestiņš, Toms Auniņš, Indriķis Ģelzis un Anna Ķirse Auniņa, kā arī revolucionāru Manifestu rakstīšanas meistardarbnīca. Meistardarbnīcas noslēgumā ieplānota grupas «Maukas» uzstāšanās.

«Projekta «Lēnā Revolūcija» programma piedāvā ikvienam interesentam atmodināt sevī revolūcijas garu un apgūt dažas īstenam revolucionāram nepieciešamas prasmes,» stāsta idejas autori mākslas vēsturniece un kritiķe Iliāna Veinberga un filozofs Ainārs Kamoliņš. Meistardarbnīcas sākums ir ceturtdien 19:00 Tabakas Fabrikas «Ēdnīcas» telpā, kurā pēc tam 21:00 uzstāsies «Maukas». Dalība meistardarbnīcā un vakara muzikālais priekšnesums bez maksas.

Paralēli Manifestu rakstīšanas meistardarbnīcai Tabakas Fabrikas «Spoguļzālē» plkst. 19:00 norisināsies unikāla Laikmetīgās mākslas centra izdotās grāmatas «Atsedzot neredzamo pagātni» pirm-atvēršana. Pēc iepazīšanās ar publikāciju, tās radītājiem un atbalstītājiem, plkst. 20:00 sekos īpaša performance par godu māksliniekam Hardijam Lediņam, kurā uzstāsies: Andris Indāns, Stropu Jurka, Normunds Griestiņš, Toms Auniņš, Indriķis Ģelzis, Anna Ķirse Auniņa.

Savukārt sestdien, 15. septembrī, plkst. 18:00 norisināsies revolucionārās šūniņas tikšanās Tabakas Fabrikas «1985. gada» ēkas konspiratīvajā dzīvoklī. Darba kārtībā paredzēti dažādi jautājumi par revolūcijas nepieciešamību, tās saikni ar valodu, mīlu utt., kā arī iepazīstināšana ar rotaļu «Kā kļūt par lēno revolucionāru». Toties plkst. 20:00 notiks grupu «Soundarcade» un «Tesa» eksperimentāla kopprojekta «Bigband» uzstāšanās «Spoguļzālē». Dalība darbnīcā un ieeja koncertā bez maksas, tomēr ierobežota vietu skaita dēļ lūgums pieteikt ierašanos, rakstot uz epastu: neviens@gmail.com.

«Survival Kit» izstāde Tabakas Fabrikā, Miera ielā 58, ir apskatāma katru darba dienu no plkst. 15:00 līdz 21:00, savukārt brīvdienās apmeklētāji gaidīti no plkst. 12:00 līdz 19:00. Ieejas biļete jāpērk tikai vienu reizi un ir derīga uz pilnīgi visiem ar «Survival Kit» saistītajiem pasākumiem: skolēniem, studentiem, pensionāriem 0,50 Ls, pieaugušajiem 1,00 Ls, turklāt arī šogad iespējams pieteikt grupu ekskursijas. Visa notikumu programma pieejama www.survivalkit.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu