Delna: Latvenergo lietas izskatīšanai noteikti jābūt raitai (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Sabiedrības par atklātību – Delna» padomes priekšsēdētāja Inese Voika «Latvenergo» lietas nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai vērtē atzinīgi, lai gan tas prasījis vairāk nekā divus gadus, tagad būtiski, kā strādās prokuratūra un tiesa, lai lietas turpmākā virzība būtu raita.

«Tas, ka lieta ir nosūtīta un pabeigta, nenoliedzami ir uzskatāms par panākumu. Tā ir ļoti sarežģīta krimināllieta, kurā iesaistītas daudzas valstis un izvirzītas apsūdzības septiņpadsmit personām,» atzina Voika.

Viņa uzsvēra, ka sabiedrībai ir svarīgi redzēt, kā lieta virzās uz priekšu. Ja tas notiek ļoti ilgi, tas vairo neticību procesam. «Lietām jāvirzās tik ātri, lai sabiedrība par tām neaizmirstu. Tagad svarīgi runāt par to, lai prokuratūra un īpaši tiesa savu darbu izdara savlaicīgi un tiesa noritētu raiti,» norādīja «Delnas» pārstāve.

Pēc Voikas vārdiem, viņa paļaujas uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadību, ka tā pieprasīs papildu resursus, ja tie būs nepieciešami darbam. «Delnas» pārstāve atsaucās uz KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka teikto, ka darbinieki strādā arī naktīs un brīvdienās.

Streļčenoka darbību KNAB vadītāja amatā Voika pagaidām vēl nevērtēja, jo tas esot pāragri, bet «viņš noteikti birojam nav kaitējis». Viņa pozitīvi vērtēja to, ka pašreizējais KNAB priekšnieks ļāvis strādāt tam kolektīvam, kas gadu laikā bija izveidots un spēja nodrošināt biroja funkcijas lietu izmeklēšanā. «Sākums ir labs, bet no KNAB turpmāk tiks prasīts vairāk,» uzskata Voika.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs otrdien paziņoja, ka prokuratūrai nodod Latvijas energoapgādes kompānijas lietu, lūdzot apsūdzēt 17 personu saistībā ar amatpersonu kukuļošanu uzņēmuma realizētajos Pļaviņu HES un TEC-2 rekonstrukcijas projektos. Kopumā «Latvenergo» amatpersonām un darbiniekiem, pēc KNAB uzskata, kukuļos nodoti aptuveni astoņi miljoni eiro.

KNAB kriminālprocesu šajā lietā sāka 2010.gada 14.jūnijā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu