Pasākums «Ausma Kantāne dzejā un dzīvē» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

14. septembrī plkst. 17 Dzejas dienu laikā Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Majoros, J. Pliekšāna ielā 5/7) būs tikšanās ar aktrisi Ausmu Kantāni – «Ausma Kantāne dzejā un dzīvē», informē pasākuma organizatori.

14. septembrī no plkst. 13 Majoru vidusskolas telpās norisināsies jau trešā konference «Jūrmala – Raiņa un Aspazijas pilsēta». Konferenci ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu organizē Jūrmalas Latviešu biedrība un biedrība «Aspazijas mantojums» sadarbībā ar Majoru vidusskolu. Konference notiks vēsturiskajā zālē, kurā Rainis tika godināts pēc atgriešanās no pirmās trimdas.

Šogad konference veltīta gan pētījumiem par abu dzejnieku gaitām Jūrmalā, gan arī pieredzes apmaiņai ar citām Latvijas pašvaldībām par Raiņa un Aspazijas piemiņas saglabāšanu.

Konferencē piedalīsies arī Raiņa un Aspazijas muzeja pārstāvji – Raiņa un Aspazijas mājas galvenā speciāliste, Mag. philol. Gaida Jablovska uzstāsies ar referātu «Aspazija. 1932. gads», Raiņa un Aspazijas vasarnīcas galvenās speciālistes, Mag. art. Astrīdas Cīrules ziņojuma tēma būs «Jūrmalas un Norvēģijas memoriālie muzeji. Kopīgais un atšķirīgais», Raiņa un Aspazijas vasarnīcas speciāliste Aija Magone referēs par tēmu «Bulduru konferences (1920) kultūras mērķi».

Tikšanās ar Ausmu Kantāni Raiņa un Aspazijas vasarnīcā iecerēta kā konferences «Jūrmala – Raiņa un Aspazijas pilsēta» noslēgums.

Tās būs sarunas par mākslu un dzīvi. Ausma Kantāne runās Raiņa un Imanta Ziedoņa dzeju un dalīsies savās pārdomās.

Raiņa dzeja un atziņas pavadījušas viņu ilgus gadus. Dzejas no aktrises kādreiz gatavotās programmas «Mans Rainis» gadu gaitā ir izkristalizējušās un kļuvušas par patiesi savām. Raiņa Spīdola un Melnā māte atstājušas savas atziņas, kas sasaucas ar ikdienas dzīvi.

Kā sadzīvo māksla un reālā dzīve? Aktrises tiešums un mērķtiecība, maksimālisms un ideālisms, dzīvesprieks un nešaubīga ticība cilvēka radošajam garam atklājas gan dzīvē, gan mākslā. Dzejas dienas ir īstais laiks, lai par to parunātu un ieklausītos gan dzejā, gan cits citā.

Ieeja pasākumā - bez maksas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu