Lūk, cik lieli izauguši Renāra Kaupera dvīņi (46)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Uz Jaunciema ostu, kur tika svinēta Indras Sproģes un mūziķa Renāra Kaupera grāmatas un animācijas filmas «Māci mani, Degunlāci!» prezentācija, Latvijas populārākās grupas «Prāta Vētra» solists ieradās kopā ar ģimeni – sievu, stilisti Agnesi un dvīņiem Edgaru un Emīlu. Laiks skrien ātri, un Kaupera dvīņiem jau 16 gadi.

Renāra Kaupera ģimene jau ilgus gadus draudzējas ar plastikas ķirurga Jāņa Zaržecka un rakstnieces, arī mākslinieces Indras Sproģes ģimeni. «Dzīvē pat ļoti lielas lietas sākas vienkārši. Tā kā esam labi draugi, tad bieži ciemojamies Indras un Jāņa mājās. Un vienā ciemošanās reizē Indra stāsta, ka uzrakstījusi pantiņu savam dēlam Filipam, kuram ir grūti apgūt alfabētu. Un ja nu man iešaujas galvā kāda melodija, Indra teica, ka sanāktu kolosāla dziesmiņa. Tā radās alfabēts,» sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atklāj Kaupers.

Pirms gada grāmatnīcu plauktos nonāca Indras un Renāra kopdarbs - grāmata bērniem «Joka pēc alfabēts», un nu dienas gaismu ieraudzījusi jaunā grāmata un animācijas filma par reizrēķina apguvi «Māci mani, Degunlāci!». Turklāt šoreiz grāmatas un animācijas filmas tapšanā iesaistījusies teju vai visa kuplā Kauperu ģimene. Grāmatas prezentācijas svētkos uz skatuves Renārs dziedāja kopā ar sievu Agnesi, bet kolēģis Jānis Jubalts spēlēja ģitāru un viņa sieva Dace kokli. Savukārt Kauperu dvīņi Edgars un Emīls piedalījās grāmatas bērnu dziesmu albuma demo ierakstā, kā arī attēloti vienā no grāmatas ilustrācijām, kur brāļi redzami uz skrituļdēļiem, ar ko diezgan bieži pārvietojas pa Rīgas ielām.

Kamēr vecāki Jāņa Zaržecka būvētās Jaunciema ostas lielajā hallē grāmatas atklāšanas svētkos sniedza koncertu, pieaugušie dvīņi Emīls un Edgars no skatītāju rindām ar lielu interesi vēroja vecāku muzikālos priekšnesumus. Kauperu ģimenes radošajā projektā vēl nav iesaistījies jaunākais dēlēns - Ārons, kuram šovasar apritēja gadiņš.

Kad Indra aicināja Renāru veidot grāmatu par reizrēķinu, viņš sākotnēji šaubījies, vai tiks galā ar tik apjomīgu darbu. «Milzīgs apjoms. Ja alfabētā tā bija viena bērnu dziesmiņa, tad grāmatā par reizrēķinu ir 55 muzikālas epizodes. Iedvesmojos no Indras tekstiem, un nebija jau arī daudz laika, lai staigātu pa mežiem, pļavām un jūru, lai iedvesmotos. Šovasar «Prāta Vētrai» bija ļoti daudz koncertu un Latvijas koncerttūre, tādēļ daudzi darbi tika veikti paralēli. Reizrēķina muzikālās epizodes bieži vien komponēju lidmašīnās vai lidostās, jo iPad ir programma Garageband, kas sniedz iespēju komponēt un pierakstīt dziesmas,» atklāj Kaupers.

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu