Limbažos kādā dzīvoklī sprādzienā cietuši divi cilvēki (65)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Limbažos kādas daudzstāvu dzīvojamās ēkas dzīvoklī noticis sprādziens, kurā cietuši divi cilvēki.

(Papildināts viss teksts un pievienots video.)

Iespējams, ka sprāgusi gāzes iekārta, jo sprādziena epicentrs bija virtuvē.

Kā nformēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), pēc sprādziena evakuēti visi ēkas iedzīvotāji.

Limbažu pilsētas pārvaldes vadītājs Māris Beļaunieks pastāstīja, ka pilsētas būvinspektors un citi eksperti, novērtējot radušos bojājumus, secinājuši, ka situācija ir būtiska, tomēr ne tik nopietna un bīstama, tāpēc pārējie mājas iedzīvotāji jau šovakar varēs atgriezties savos dzīvokļos. «Būvinspektors neredzēja nesošo konstrukciju bojājumus, līdz ar to briesmu dzīvībai nav,» skaidroja Beļaunieks.

Beļaunieks apstiprināja, ka

sprādziens, visticamāk, notika gāzes iekārtas sprādziena dēļ, tomēr īstie iemesli vēl ir nezināmi.

Pa logiem izlidojušas mēbeles

«Mājā ir būtiski cietis ūdensvads. Protams, ir jāpārbauda arī visa gāzes komunikācija, lai varētu līdz galam pārliecināties, vai pārējie iedzīvotāji varēs pilnvērtīgi atgriezties savās mājās. Tāpat tiks norobežota dzīvokļa teritorija, jo skats patiešām paveras bēdīgs - ir izsprāguši visi logi, kā arī pilnībā nojaukta starpsiena,» pauda pašvaldības pārstāvis.

Aculiecinieku uzņemtajā fotogrāfijā redzams, ka sprādziens noticis pirmā stāva dzīvoklī. Dzīvoklim izsisti logi un pa tiem ārā izlidojušas mēbeles un citi sadzīves priekšmeti.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola, notikuma vietā ieradušās divas mediķu brigādes, kuras uz slimnīcu nogādājušas divas cietušas personas.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu