Tuvākajā nākotnē neparedz olimpisko un paraolimpisko spēļu saplūšanu (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tuvākajā nākotnē nav gaidāma olimpisko un paraolimpisko spēļu saplūšana, abus pasākumus varētu apvienot ne agrāk kā pēc 15 gadiem, uzskata organizatori.

Pēc Londonas olimpiādes notiekošās paraolimpiskās spēles pulcē pasākuma vēsturē lielāko skaitu līdzjutēju, kā arī sasniedza biļešu pārdošanas rekordu un līdz šim nebijušu publicitāti. Taču ideja par abu sporta notikumu apvienošanu nevarēs piepildīties jau drīzumā, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (SPK) nesen parakstīja līgumu par pašreizējās kārtības saglabāšanu līdz 2020.gadam.

Olimpisko un paraolimpisko spēļu apvienošana vēl nav apspriesta SPK iekšienē un sarunās ar SOK, teica SPK prezidents Filips Kreivens. Viņš pieļāva, ka abu pasākumu vienlaicīga rīkošana varētu notikt, taču noteikti ne agrāk kā 2028.gadā.

Paraolimpiešu un olimpiešu sportiskais līmenis ir izlīdzinājies, sacīja Lielbritānijas riteņbraucēja Viktorija Pendltone. Lielbritānijas riteņbraucēja Sāra Storija paraolimpiskajās spēlēs sasniedza rezultātu, kas viņai pasaules čempionātā būtu nodrošinājis sudraba medaļu, atzina Pendltone. Gan olimpiskajās, gan paraolimpiskajās spēlēs Londonā startēja arī protēžu skrējējs Oskars Pistoriuss no Dienvidāfrikas un Polijas galda tenisiste Natalija Partika.

Skeptiķi iebilst, ka olimpisko un paraolimpisko spēļu vienlaicīga rīkošana būtu organizatoriem pārāk smags pārbaudījums iesaistīto dalībnieku skaita un loģistikas problēmu dēļ. Londonā olimpiskajās un paraolimpiskajās spēlēs kopā startēja apmēram 15 000 dalībnieku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu