Tiesa, iespējams, sāks pratināt Muižnieci (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Centra rajona tiesa piektdien, iespējams, sāks pratināt dienesta viltojumā apsūdzēto bijušo Saeimas deputāti un pilnvaras apturējušo Satversmes tiesas tiesnesi Vinetu Muižnieci.

Tiesa plānojusi pratināt bijušo Saeimas Juridiskās komisijas locekli un pašreizējo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Gundaru Daudzi, politoloģi Ivetu Kažoku un Latvijas televīzijas žurnālistu Jāni Gesti.

Tiesa paredzējusi arī pārbaudīt lietas materiālus un, iespējams, sākt pratināt arī pašu Muižnieci.

Ģenerālprokuratūra pērn decembrī Muižniecei uzrādīja apsūdzību par dienesta viltojumu. Viņa, būdama valsts amatpersona – Saeimas deputāte, vienlaikus arī Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja –, viltojusi dokumentu – Saeimas Juridiskās komisijas 2009.gada 1.septembra sēdes protokolu. Viņa, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu, lai apturētu Krimināllikuma grozījumu virzību saistībā ar partiju finansēšanas pārkāpumiem. To pērn februārī paziņoja Saeimas deputāti Aleksejs Loskutovs un Ilma Čepāne (abi «Vienotība»).

Muižniece savu vainu neatzīst un uzskata, ka attaisnojoša sprieduma gadījumā varēs turpināt strādāt par tiesnesi.

Saskaņā ar likumu, ja cilvēkam ir tiesneša statuss, bet viņa tiesneša pilnvaras ir apturētas, viņam tiek maksāta tiesneša minimālā mēnešalga. Muižniece nevar spriest lietas, taču, lai lietderīgi izmantotu viņas zināšanas, amatpersonai tiesā uzticēti citi pienākumi.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu