Baltā nakts, Baltijas jūras filmu forums, Dauka u.c. izdarības TVNET ceļvedī (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kamēr vasarai, kura bija bagāta festivāliem un brīvdabas pasākumiem, mājam atā - laiks jau padomāt, kā sagaidīt rudeni! TVNET piedāvā ieskatu iknedēļas pasākumu ceļvedī.

Foto: publicitātes
  • Kronvalda bulvāri 8, kur varēsiet baudīt «Digitālās vakariņas» un meklēt izeju interaktīvā instalācijā «Labirints».
  • Mākslas centrā VEF teritorijā norisināsies multimediāla performance «Portāls».
  • Kultūras kafejnīca TAKA apmeklētājus vedīs pa meža labirintiem, liekot atrast savu «zvēru».
  • Festivāla «Survival Kit» mākslinieki spēlēs piecas dažādas multimediālas performances. Mākslas notikumi risināsies Tabakas fabrikā, Miera ielā 58.
  • Oded Kafri ir atraktīvs, oriģināls un Latvijā neredzēts «ielu bundzinieks», kas Baltajā naktī ar unikālu šovu uzstāsies Spīķeru koncertzālē.
  • Uz Centrāltirgus Sakņu paviljona fasādes tiks veidota ogu kolāža.
  • Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks akcija Mīlestības pavārmāksla.
  • Visi tiek aicināti uz muzikālu zīmējumu dejas izrādi Dzejtaurenis Splendid Palace Mazajā zālē
  • Jauno mediju kultūras centrs RIXC piedāvā publisku pasākumu programmu ar nosaukumu «Neatklātā planēta».
  • Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ielūdz pavadīt muzikālu sestdienas vakaru un izbaudīt «Pasaules garšu Lielajā Ģildē».
  • Multimediāla notikuma «Tie koki» ideja ir ienest dzīvu mežu. Performance apvieno instalāciju un video tiešraidi no meža Cēsīs, kā arī eksperimentālo mūziku klātienē Rīgā.
  • Torņakalna augstākajā punktā durvis ir atvērtas visiem jeb Lutera baznīca uz paplātes.
  • Vēlā novakarē «Dienas» redakcijas apkārtnē atdzīvosies burti un drukātava.
  • «Dirty Deal Teatro» tiks spēlētas performances, ko veido jaunie režisori.
  • I-DEJAS MĀJĀ - 14 stundas deju un radošuma gandrīz pavisam par velti!

Vairāk par «Baltās nakts» notikumiem: http://www.baltanakts.lv/2012/

PIRMIZRĀDES UN VIESIZRĀDES

Foto: publicitātes

Sākot jauno sezonu, Latvijas Nacionālā opera saviem klausītājiem piedāvā piektdien, 7. septembrī, apmeklēt Andra Dzenīša operas «Dauka» pasaules pirmatskaņojumu.

Andra Dzenīša jaunās operas galvenais varonis ir arhetipiskais apvāršņa bezgalīguma meklētājs, kura ceļš ir reizē ekstāze un traģēdija. Šoreiz Dauka vairs nav naivs bērns, bet gan pieaudzis cilvēks, kura izaicinošie meklējumi gara pasaules plašumos, prom no materiālisma pārņemtās sabiedrības sastop nepārvaramu pretestību. Operā, kuras libretu pēc Sudraba Edžus stāsta motīviem veidojis Kārlis Vērdiņš, modernistiski tembrāli un fakturāli atradumi savijušies ar dziļi latvisku izjūtu.

Lomās: Dauka - Armands Siliņš; Māte - Ieva Parša; Andža tēvs - Kārlis Saržants; Zvīnis - Guntars Ruņģis; Aizbildnis - Imants Erdmans; Klibais skolotājs - Andris Lapiņš; Mācītājs - Rihards Mačanovskis; Meitenīte - Kristīne Gailīte; Guvernante - Andžella Goba; Ģimnāzijas skolotājs - Viesturs Jansons.

Biļetes uz izrādi var iegādāties «Biļešu paradīzes» un LNO kasēs.

Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālā opera (LNO) 9.septembrī Jaunajā zālē piedāvās koncertuzvedumu «Mūzikas skaņas», kuru pēc pasaulslavenā Ričarda Rodžersa un Oskara Hammeršteina mūzikla motīviem veidojuši diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisore Dace Volfarte un scenogrāfe Marija Rozīte. Koncertuzvedums «Mūzikas skaņas» īpaši tika iestudēts atskaņošanai pirmo reizi šā gada 12.maija Mātes dienā. Galvenajās lomās iejutīsies Evija Martinsone, kura atveidos Marijas Reineres tēlu, kapteinis fon Traps būs Nauris Puntulis, māte abate - Ilona Bagele, savukārt teicēja lomā būs Kristians Kareļins, bet fon Trapu ģimenes bērnu lomās - vokālā ansambļa «Kolibri» dalībnieki.

Foto: publicitātes

9.septembrī plkst.19 muzikālais teātris ARS NOVA jauno sezonu atklās ar Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas «Kaupēn, mans mīļais» izrādi Latvijas Nacionālajā operā. Rokoperas režisore ir Inese Mičule, Kaupēna lomu atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs, Mātes lomā - Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska.

Lomās: Ance Krauze - Vallija, Marts Kristiāns Kalniņš - Dzejnieks; kā arī Valmieras teātra aktieri Arnolds Osis, Inese Ramute, Dace Everss, Ģirts Rāviņš, Māris Bezmers, Inga Siliņa, Oskars Morozovs, Mārtiņš Liepa, Aigars Vilims, Baiba Neja, Terēza Lasmane, Kārlis Neimanis, Kārlis Freimanis, Andris Liseckis. Rokoperā piedalās mūziķu grupa komponista Jāņa Lūsēna vadībā.

KONCERTI

Foto: publicitātes

8.septembrī plkst.19 Rīgas Domā izskanēs Starptautiskajā garīgās mūzikas festivāls. Koncerta goda viesis būs pasaulslavenais britu komponists un diriģents Džons Raters, kurš noslēguma koncertā pats arī stāsies pie diriģenta pults, lai atskaņotu savus darbus Te Deum, Gloria un Rekviēms. Koncertā piedalīsies koris «Latvija», Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un soliste Elīna Šimkus (soprāns).

Anglijā 1945. gadā dzimušais komponists Džons Raters pazīstams ar kora un instrumentālajiem skaņdarbiem. Ratera skaņdarbi korim, it īpaši Rekviēms un Gloria, guvuši popularitāti visā pasaulē, tomēr vēsturisku apstākļu dēļ Latvijā šā komponista vārds nav plaši zināms. Raters aktīvi darbojas arī kā diriģents un mūzikas pedagogs un ir gaidīts viesis dažādos kongresos, festivālos Eiropā, Skandināvijā un Ziemeļamerikā. Viņa viesošanās Garīgās mūzikas festivālā ir īpašs notikums mūzikas cienītājiem Latvijā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

8.septembrī tiek rīkota Žirafu diena, lai klātesošie pirmie varētu uzzināt, cik tad sver Piks, Periskops, Usmi un Kimi. Pasākuma laikā pie Žirafu mājas norisināsies virkne aktivitāšu - orientēšanās spēles, radošās darbnīcas, erudīcijas spēles un citas aktivitātes visai ģimenei. Žirafu dienas pasākumu vadīs Vita Balčunaite, un tās sākums plkst. 13.00. Svētku dienai sarūpētas dažādas aktivitātes, un īpaši izceļama ir orientēšanās spēle, kura ietver piecus maršruta punktus pie savannas dzīvniekiem. Katrā punktā būs jāizpilda uzdevums, bet pēdējais punkts būs žirafu mītne, ap kuru notiks pārējās aktivitātes. Ikviens apmeklētājs, skatoties tālskatī, varēs vērot, gan kā žirafes pusdieno, gan sameklēt visu četru žirafu - Pika, Periskopa, Usmi un Kimi - atšķirības. Radošām izpausmēm varēs ļauties žirafu darbnīcā, kur būs iespēja zīmēt, līmēt, veidot no plastilīna un likt žirafu puzles. Tāpat tiks dota iespēja pārbaudīt zināšanas par žirafēm erudīcijas spēlē.

Foto: publicitātes

Valmiermuižas pils parkā 8.septembrī plkst. 11.00 - 16.00 notiks jau piektais mājražotāju un amatnieku tirdziņš «Ar gardu muti Valmiermuižā». Šoreiz tirdziņš veltīts jaunajai ražai, bet ēdienos un radošās darbnīcās īpaši slavināta tiks latviešu otrā maize - kartupelis. Par atmosfēru rūpēsies vīru koris «Imanta» ar īpašu alus dziesmu koncertu un postfolka grupa «Miglas asni» ar lustīgu tautas mūzikas koncertu. Tāpat tirdziņa laikā bērni varēs rotaļāties ar Vidzemes tradicionālajām koka spēlēm un doties izjādē ponija mugurā.

Foto: publicitātes

Tēva dienas pasākumu Cēsu Pils dārzā 9.septembrī no plkst. 12:00. Cēsu Pils dārzā seši drosmīgi tēvi rādīs savu pavārmākslas meistarību, gatavojot piknika maltīti ģimenei. Bērni varēs darboties radošajās darbnīcās, uzmeistarojot saviem vecākiem skaistu dāvanu. Būs arī puzles likšanas sacensības.

Foto: publicitātes

Turaidā 8.septembrī Līvu diena plkst. 14.30 iesāksies ar kataloga «Krimuldas Raganas depozīts» atvēršanu. Svētku turpinājumā brīvā dabā notiks lasījumi, kuros vēstures pētnieki dalīsies zināšanās par 1212. gada notikumiem Autīnē un Sateselē. Apmeklētājiem būs iespēja tikties ar mūsu valsts izciliem vēstures pētniekiem, uzklausīt viņu viedokli un pašiem iesaistīties diskusijā par vēstures problēmjautājumiem. Svētku noslēgumā tiks ieskandināts labiekārtotais Dārznieka mājas pagalms, kurš šovasar ieguvis jaunus ar lībiešu senvēsturi saistītus akcentus - dobumakmeņus un simboliskus bišu kokus, kuros iekaltas senas dravnieku lietotas aizsardzības un īpašumzīmes, nesot vēstījumu par gadu tūkstošiem senu dravniecības tradīciju.

Foto: publicitātes

17. starptautiskā pārtikas izstāde «Riga Food 2012» notiks līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Tās piedāvājumā būs gan vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, gan plašs konkursu, šovu un citu atraktīvu un interesantu pasākumu klāsts. lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 7.septembrī notiks konkursa «Latvijas 2012. gada pavārs» fināls, kurā astoņi labākie Latvijas pavāri gatavos auksto uzkodu no Baltijas butes un ziedkāpostiem, pamatēdienu no jēra stilba un zaļajām lēcām, kā arī desertu no biezpiena, ķirbjiem un iesala. 8.septembrī Latvijas baristas rīko meistarklasi par visdažādāko kafijas veidu pagatavošanu, kas noderēs katram īstam kafijas mīļotājam.

Foto: publicitātes

7. - 9. septembrī Līgatnē, viesu mājās «Upmaļi» jau piecpadsmito gadu notiks piedzīvojumu sacīkstes jauniešiem «Dublis 2012», ko organizē bērnu un jauniešu biedrība «Jaunie Vanagi». Ierasties pasākumā var, sākot ar piektdienas pulksten 18:00. Jau piektdienas vakarā paredzētas izklaidējošas aktivitātes – filmu un karaokes stūris, kā arī «Dubļa» iesildīšanās stūris, kurā būs iespēja patrenēties sacensībām. Nākamajā rītā komandu kapteiņi jau pulksten 8:00 pulcēsies uz sapulci, bet pirmā komanda startēs pulksten 10:00. Sacensību laikā startu gaidošās un jau finišējušās komandas, kā arī līdzjutēji varēs piedalīties volejbola turnīrā, fotografēties foto stūrī, kā arī izgreznot savu Dubļa tērpu. Pulksten 20:00 sāksies vakara saviesīgā daļa ar grupu «Mango», «Lie Lie Sisters», «Rīta Stienis» un «Netīrās Cilpas» piedalīšanos. Pusnaktī tiks pasniegtas balvas ātrākajiem un atraktīvākajiem. Svētdien - došanās mājup.

Foto: publicitātes

9.septembrī no plkst.12.00 līdz 17.00, Eiropas Kultūras mantojuma dienu ietvaros Brīvdabas muzejs aicina piedalīties Seno amatu dienā. Šajā dienā īpaša ieejas biļetes cena - 1 LVL. No plkst.12.00 Kurzemes zvejniekciemā un tam piegulošajās ekspozīcijās apmeklētājus sagaidīs un ar senajām amatu prasmēm iepazīstinās dažādu amatu meistari. Katram būs iespēja izmēģināt savus spēkus un meistarību skalu grozu pīšanā, podu veidošanā, karošu grebšanā, puzuru darināšanā, ziepju vārīšanā, medus sviešanā, sveču liešanā, dzintara apstrādē, pastalu darināšanā un citos amatos. Īpašā zvejniecības rīku ekspozīcijā varēs aplūkot muzeja glabātās bagātības - rīkus un iekārtas, instrumentus un piederumus, ar kuriem mūsu vecvecvecāki devušies zvejā.Pirms došanās pēc lielā loma lāpīsim tīklus, pīsim murdu, darvosim laivas, vīsim virves. Ikvienam būs jāpieliek roka vienkoča grebšanā. Pēcāk izbaudīsim izbraucienu vienkoča laivā pa Juglas ezeru, kā arī pārbaudīsim erudīciju un veiksmi zināšanas-minēšanas spēlē «Kam vimbuksis, kam krītiņš?».

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

«Alā» (Smilšu 16) 7.09. «Folkvakars», 8.09. DUENDE.

«Artelī» (Blaumaņa 32) 8.09. Baltās skaņas Artelī: dziedātāja Leila Alijeva (Latvija-Azerbaidžāna)

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 7.09. Coolmans Report; 8.09. Latvian Blues Band koncerts

«Bubamara» (Audēju 8) 7.09. DJ ShahS; 8.09. Valters Mucenieks, Didzis Lauva, DJ Vasara.

«Depo» (Vaļņu 32) 8.09. Nu-Nation.

«Secret garden» (Grēcinieku 28) 07.09. DJ Janairo un vijolnieces Ilzes Gagaines tandēmā skanēs stilīga elekrtoniskā mūzika, kurā atpazīsiet džeza, tango un Karību mūzikas motīvus.

«Smiļģu bārs» Smiļģu bārs, 8. septembrī, aicina uz oficiālo atklāšanu. Svinības notiks turpat diennakts garumā. Pasākuma programma starp trim zonām bārā un visā Āgenskalnā. Tas būs viens traks pasākums! Vakarā sāks spēlēt Paul Birman, Virus 332, Valt Libert, Andy Bassland un citi draugi.

«Latvijas 1. Rokkafejnīcā – Reiterna namā» (Mārstaļu 2/4) 7.09. Jauno mūziķu konkurss «PIRMAIS» fināls. Piedalās: The Citizens, The Capybaras, The Blowtorch, Hailstone, Tonick, Arkādija, Pirmais Kurss, Karina Lucinina, Klibs Taurenis, Anita Intaite, Daydream, Ar basām kājām, Diena bez pārtraukuma, Canzone, Kristaps Bedrītis un Kristīne Timermane. 8.09. Fēliksa Ķiģeļa jaunā albuma prezentācija un koncerts.

«Ļeņingrad» (Kalēju 54) 07.09. DJ Imants Koķis; 08.09. pirms Post Gotye Music Party aicinās grupa Marta.

«Nabaklab» (Z. A. Meierovica 12) 7.09. COSS-MOSS 7912.

«Pie Labvēlīgā tipa» (Raiņa 21) 7. septembrī sezonas atklāšanas ballīte ar grupu Transleiteris un Dj Bubble!

KINO UN TV

Foto: publicitātes

No 5. līdz 9. septembrim Latvijā jau 16. reizi norisināsies Baltijas jūras dokumentālo filmu forums, pirmo reizi foruma vēsturē Latvijas reģionos - Liepājā, Valmierā un Jēkabpilī. Šogad Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programma Citāda realitāte pievērsīsies iesīkstējušu uzskatu pārvērtēšanai, kā arī apspriedīs neērtus jautājumus par iecietību, politisko atbildību u.c. Programmu atklās filma Panka sindroms (Kovasikajuttu, rež. Jukka Kärkkäinen, J-P Passi, Somija, 2012) - iepazīšanās ar unikālu somu pankroka grupu Pertti Kurikan Nimipäivät, kuras dalībniekus vieno ne vien milzīga atdeve uz skatuves un atpazīstamība sabiedrībā, bet arī Dauna sindroms. Grupa Pertti Kurikan Nimipäivät (Perti Kurikana Vārda Diena) ne vien tiksies ar skatītājiem, bet arī sniegs koncertu Nabaklab. Ironisku jautrību garantēs filma Gnarrs (rež. Gaukur Úlfarsson Islande, 2010) – tas ir stāsts par komisku aktiera un Bjorkas muzikālā kolēģa Jouna Gnarra vēlēšanu kampaņu, kas beidzas ar Labākās partijas uzvaru pašvaldību vēlēšanās un oficiālu Reikjavikas mēra amata iegūšanu. Pārgalvīgā un traģikomiski strīdīgā dāņu filma Vēstnieks (Ambassador, rež. Mads Brügger, Dānija, 2011), kas caur slēptās kameras aci atklāj diplomātu un dimantu uzpircēju darījumus Āfrikā, iespējams, šobrīd ir skandalozākais dokumentālā žanra paraugs pasaulē, par kuru Libērijas valdība grasās tiesāt režisoru M. Brigeru. Seansi kinoteātrī KSuns.

Foto: publicitātes

Godalgotā aktrise Merila Strīpa, Tomijs Lī Džonss un Stīvs Karels romantiskā komēdijā «Kā izglābt laulību». Pēc 30 laulībā pavadītiem gadiem Keja (M.Strīpa) saprot, ka viņas ģimenes dzīve vairs nav tāda, kādai tai vajadzētu būt. Uzzinot par slaveno psiholoģijas guru Berniju Feldu (S.Karels), kas specializējas ģimenes attiecībās, viņa pierunā savu ietiepīgo vīru Arnoldu (T.L.Džonss) doties pie daktera Felda uz mazpilsētu Greithoupspringsu, lai piedalītos nedēļu ilgā psihoterapijas seansā un atjaunotu dzirksteli attiecībās. Lieki piebilst, ka šajā laikā laulātais pāris viens par otru ir spiesti uzzināt pārsteidzošas lietas.
Kinoteātros no: 07.09.2012 Filmas garums: 1h 39 min

Foto: publicitātes

Stāsta galvenais varonis ir Vils Montgomerijs (aktieris Nikolass Keidžs), prasmīgs zaglis, kurš pavadījis 8 gadus cietumā pēc nodevības neveiksmīgā laupīšanā. Iznācis brīvībā, viņš ir gatavs atstāt savu kriminālo darbību pagātnē un atjaunot attiecības ar meitu Alisoni Loebu (aktrise Semi Geila), no kuras šajā laikā atsvešinājies. Montgomerija agrākais kriminālais grupējums, kā arī FIB aģents Tims Hārlends (aktieris Denijs Hjūstons) ir pārliecināti, ka Montgomerijs pirms apcietināšanas paguvis noslēpt laupījumu 10 miljonu dolāru vērtu garantiju apmērā. Lai pie tā tiktu, kādreizējais zādzību biedrs Vinsents (aktieris Džošs Lūkass) nolaupa Alisoni un pieprasa toreizējo guvumu kā izpirkšanas maksu, turot viņu skaņu izolētā taksometra bagāžniekā Mardi Gras dienā, kur viņu ir tikpat kā neiespējami atrast.
Kinoteātros no 07.09.2012. Filmas garums 1h 36 min.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu