Čempions Apinis: Manu panākumu pamatā ir smags darbs (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sportists Aigars Apinis izcīnījis sudraba medaļu Londonas paraolimpisko spēļu diska mešanas sacensībās. Mirkli pēc uzvaras viņš intervijā portālam TVNET atklāj, ka jūtas ļoti priecīgs un gandarīts par sasniegto. Tuvākajā laikā sportists iecerējis nelielu atpūtu, taču jau pavisam drīz ir gatavs turpināt panākumu sēriju.

«Protams, esmu apmierināts. Jūtos superīgi! Esmu izdarījis visu, ko gribēju, un vēl mazliet vairāk,« viņš teica, dodoties no stadiona uz autobusu.

Runājot par šovakar un tuvākajās dienās plānoto, Apinis atklāj, ka noteikti atturēsies no regulārām sātīgām maltītēm, kas bija obligātas treniņu laikā.

«Gatavošanās laikā bija obligāti jāēd trīs četras reizes dienā. Tagad iešu ēst, kad gribēsies, nevis vajadzēs!»

Cer uz nelielu atpūtu

Šovakar Apinis iecerējis atpūsties. Arī turpmāko mēnesi viņš plāno pavadīt bez intensīviem treniņiem, kas bija vajadzīgi, lai sportists parādītu tik labu sniegumu.

Kādi sportiskie mērķi?

Pagaidām Apinis neesot domājis par saviem turpmākajiem sportiskajiem mērķiem: «Apsēdīsimies kopā ar treneri un izdomāsim, ko darīt tālāk.» Visticamāk, nākamais solis būs Pasaules čempionāts Francijā.

Sportists saka lielu paldies savai komandai, it īpaši trenerim, ar kuru kopā aizvadīts daudz intensīvu treniņu.

Manu panākumu pamatā ir darbs, darbs un vēlreiz darbs.

»Un, protams, ļoti stingrs režīms. Sporta dēļ esmu bijis spiests atteikties no daudzām atpūtas iespējām, ballītēm un «fiestām». Esmu palaidis garām ne vienu vien šašliku un alus «tusiņu».

Kamēr citi atpūtās, es cītīgi strādāju un nedzēru ne pilīti.»

Lai gan patlaban viņam sāpot mugura, pleci, sprands un pārējais ķermenis, uztraukums esot tik liels, ka sāpes pagaidām vēl īsti nejūtot.

Arī sarunas noslēgumā viņš pauž prieku: «Veiksmes stāsts ir beidzies ļoti labi.»

TVNET jau ziņoja, ka Apinis ceturtdien izcīnīja sudraba medaļu Londonas paraolimpisko spēļu diska mešanas sacensībās, šajā disciplīnā nodrošinot sev pilnu medaļu komplektu. Tagad sportista kontā ir jau 7 paraolimpiskās godalgas.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu