Festivāls «Liepājas vasara» priecēs klausītājus arī nākamgad

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Aigars Prūsis

Pulcējot arvien lielāku klausītāju pulku, astoņos ļoti dažādos koncertos ar vairāku izcilu viesmākslinieku piedalīšanos šovasar ir izskanējis klasiskās mūzikas festivāls «Liepājas vasara», un tas izskanēs arī nākamgad, informē Liepājas simfoniskā orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

«Apmeklējums ir fantastisks, neskatoties uz šogad ļoti pieticīgo festivāla reklāmas budžetu. Arī viesmākslinieki pēc koncertiem neslēpa gandarījumu par sadarbību. Tas nozīmē, ka festivālam ir sava publika, ir daudz klausītāju, kam šo festivālu vajag. «Liepājas vasaru» rīkosim arī nākamgad,» ir pārliecināts Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Šogad īpaša uzmanība festivālā tika pievērsta baroka mūzikai, dāvājot klausītājiem iespēju dzirdēt gan pasaulslaveno mandolīnistu Avi Avitalu, gan ne mazāk slaveno Valsts akadēmisko kori «Latvija» un igauņu diriģentu, senās mūzikas interpretu Risto Jostu. Ar fantastisku franču mūzikas programmu pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults klausītājus priecēja azerbaidžāņu diriģents Jalčins Adigezalovs un izcilā latviešu vijolniece Paula Šūmane. Savu sniegumu festivālā rādīja arī lietuviešu diriģents Gintars Rinkevičs, klavieru virtuozs Vestards Šimkus, arī čelliste Dace Zālīte un daudzi citi solisti, kā arī kameransambļi.

Dziedātāja Elīna Šimkus
Dziedātāja Elīna Šimkus Foto: Publicitātes foto / Aigars Prūsis

Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Atvars Lakstīgala ir gandarīts:

«Šogad festivāls izskanēja ar starptautisku vārdu – tajā viesojās vairāki pasaulē pazīstami ārvalstu mākslinieki.

Un tas arī pilnībā attaisnojās – gan festivāls, gan orķestris ieguva spilgtas krāsas, panācām augstas kvalitātes sniegumu. Arī turpmāk domājam festivālam piesaistīt ārvalstu māksliniekus.»

Savu oficiālo koncertsezonu Liepājas Simfoniskais orķestris atsāks ar sezonas atklāšanas koncertu 21.septembrī Liepājas Latviešu biedrības namā, bet jau 8.septembrī orķestris aicina klausītājus uz Graudu ielas koncertzāli, kur skanēs Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas profesora Kolina Metera (viens no izcilākajiem diriģēšanas profesoriem pasaulē) diriģēšanas meistarklašu galā koncerts.

Aktuālo informāciju par Liepājas Simfoniskā orķestra nākamajiem koncertiem var atrast orķestra mājas lapā www.lso.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu