Simtiem studentu stāv rindās pēc E-taloniem. Kāpēc? (66)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu pie «Rīgas satiksmes» (RS) klientu apkalpošanas centriem izveidojušās garas skolēnu un studentu rindas. E-talona saņemšanu šodien gaida simtiem studentu. Uzņēmumā prognozē, ka garās rindas varētu izzust nedēļas laikā.

Kompānijas pārstāvis Viktors Zaķis portālam TVNET skaidroja, ka garajām rindām ir divi iemesli.

Pirmais ir tā saucamais «1.septembra faktors».

Jaunā mācību gada sākumā uz Rīgu atbrauc daudz jauno skolēnu un studentu, un bieži vien viņu pirmais darbs ir saņemt E-talonu.

E-talonu tāpat kā citus dokumentus nevar izdot attālināti.

Lai saņemtu E-talonu, jāaizpilda dokumenti un jānofotografējas, vajadzīga arī izziņa no skolas.

Lai mazinātu rindas, RS jau pirms 1.septembra pieņem pirmās klases skolēnu kolektīvos iesniegumus. Līdz ar to pirmklasniekiem nav jāstāv rindā, lai saņemtu E-talonu.

Kaut gan RS darbinieki strādājot veikli, skolēnu un studentu pieplūdums jaunā mācību gada sākumā ir tik liels, ka izveidojas garas rindas. Zaķis gan apgalvoja, ka rindas kustoties ātri.

Neesot justa arī īpaša rindās stāvošo neapmierinātība. «Protams, rindas ir rindas. Zināmas neērtības tajās ir.»

Skolēni un studenti atjauno statusu

Otrs rindu veidošanās iemesls ir tas, ka ļoti daudz skolēnu un studentu septembra sākumā atjauno savu statusu, lai varētu turpināt braukt sabiedriskajā transportā ar atlaidēm.

RS pārstāvis akcentēja, ka statusa atjaunošanu mierīgi var nokārtot līdz 15.oktobrim un tādējādi nav pamata drūzmēties pie uzņēmuma klientu apkalpošanas centriem tieši šajās dienās, kad dokumentus kārto jaunie skolēni un studenti.

Lai rindas būtu mazākas, RS darbinieki paši brauc uz skolām un pagarina skolēnu statusu.

Savukārt daļai studentu ir iespēja pagarināt savu statusu elektroniski.

Vislielākās skolēnu un studentu rindas šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, šajās dienās izveidojušās pie RS klientu apkalpošanas centra autoostā. Pie citiem centriem tās esot īsākas. Zaķis prognozēja, ka

šogad garas rindas būs aptuveni nedēļu.
Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu