«Dzelzs vīru» Kārli Skrastiņu piemin 37 atmiņu stāstos (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

«Es ceru, ka man būs spēks izlasīt šo grāmatu,» ar smagu nopūtu saka leģendārā latviešu hokejista - «dzelzs vīra» Kārļa Skrastiņa brālis Atis Skrastiņš grāmatas «37 stāsti par Kārli» atklāšanas pasākumā.

Lai arī aizritējis gads, kopš Kārļa vairs nav, viņa brālim Atim joprojām ir grūti samierināties ar brāļa zaudējumu un sāpes joprojām nerimst. Atmiņas ir tik spilgtas par laiku, kas pavadīts ar brāli, bet Atis šobrīd vēl atturas tās cilāt, iespējams, jāpaiet ilgākam laikam. Sarunā ar TVNET Atis Skrastiņš atklāj, ka pēc tam, kad zaudējis savu tuvāko cilvēku, hokeju vairs neskatās.

Grāmata «37 stāsti par Kārli» klajā nāk tieši gadu pēc baisās traģēdijas, kad hokejists Kārlis Skrastiņš (37) kopā ar citiem Jaroslavļas hokeja komandas «Lokomotiv» biedriem atradās lidmašīnā, kas tūlīt pēc pacelšanās nogāzās blakus lidlaukam. Uz grāmatas «37 stāsti par Kārli» atklāšanas pasākumu bija ieradušies ne tikai grāmatas autori, bet arī Kārļa Skrastiņa brālis Atis un māsa Una, kā arī mammas brālis Pēteris.

Grāmatas sastādīšanā piedalījušies žurnālists Guntis Keisels, žurnālists Armands Puče, Kārļa Skrastiņa brālis Atis Skrastiņš, izdevniecības «Jumava» vadītājs Juris Visockis.

Kārlim Skrastiņam mūžam paliks 37 gadi, kuri viņam bija ļoti piepildīti ar notikumiem, emocijām, tuviem cilvēkiem un, protams, viņa lielo mīlestību – hokeju. Šai grāmatai ir daudz autoru. Gan Kārļa radi un draugi, komandas biedri un treneri, kuri dalījās atmiņās, gan sporta žurnālisti, kas pierakstīja šos stāstus.

«37 stāsti par Kārli» ir piemineklis latviešu puisim, kurš agri atrada savu aicinājumu, spēja sasniegt savu mērķi un atstāja par sevi tik daudz labu atmiņu. Grāmatā ir daudz cilvēcīgu stāstu, kas būs interesanti gan katram kārtīgam hokeja fanam, gan arī tiem, kuri par Kārli dzirdēja ziņu pārraidēs.

Skaitļi 3 un 7 Kārļa Skrastiņa - Dzelzs vīra - liktenī bija zīmīgi. Viņam bija lemts nodzīvot piepildītus un mērķtiecīgus 37 dzīves gadus, kļūt par vienu no izcilākajiem un rezultatīvākajiem Latvijas hokejistiem. Skaitļi bija uz hokeja krekliem, mašīnu un telefona numuros. Viņš bija trīs meitu tēvs. Viss ļaunais notika 7. septembrī pulksten trijos pēcpusdienā.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu