Šovā «Mūsdienu Latvijas garša» uzvar Ingmārs Ladigs (77)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» labākā pavāra titulu iegūst restorānu «Ladigs cafe» un «Ostas skati» šefpavārs Ingmārs Ladigs.

«Mūsdienu Latvijas garšas» noslēguma jeb fināla raidījums bija divreiz garāks par iepriekšējiem. Tajā tika noskaidrots, kurš no visiem deviņiem šefpavāriem, kas piedalījušies raidījumā, iegūs Latvijas garšas meistara titulu.

Maksimālo novērtējumu – 15 karotītes - līdz šim bija ieguvuši četri šefpavāri – Ingmārs Ladigs, Svetlana Riškova, Valters Zirdziņš un Artūrs Freibergs, bet ekspedīcijas finālā vieta ir tikai trijiem.

Raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» finālā šefpavāri nokļuva pavisam jaunos apstākļos - viņi satikās virtuvē, kurā līdz šim nebija strādājuši.

Foto: TV3
Foto: TV3

Pavāriem vieniem pašiem bez savas komandas līdzdalības 20 minūšu laikā bija jārada sava mūsdienu Latvijas garša no iepriekš nezināmiem produktiem. Visiem tika dots viens uzdevums - no četriem komponentiem (vēži, brūklenes, puķkāposts un kazas siers) izveidot uzkodas.

Sagatavošanas process bija saspringts, īpaši mirklī, kad atklājās, ka vienam no šefpavāriem ir alerģija pret vēžiem.

Tas ir vienīgais produkts, ko Valters Zirdziņš nevar gatavot. Diemžēl arī šis šefpavārs neiekļāvās uzkodu gatavošanai noliktajā laikā - 20 minūtēs.

Procesu pavadīja spraigas žūrijas diskusijas, satraukums, asaras un īsts mūsdienu Latvijas ēdiens. Pēc uzdevuma žūrijai nācās grūti izšķirties par labāko pavārmākslas šedevru, īpaši - starp Svetlanas un Ingmāra prasmēm, kas atšķiras, žūrijas vārdiem izsakoties, mikroskopiski.

Pēc žūrijas vērtējuma par šā gada šova «Mūsdienu Latvijas garša» lietpratēju kļuva Ingmārs Ladigs: «Šis tituls man uzliek

vēl lielāku atbildību censties Latvijas garšu nest pasaulē

un ar platu muti stāstīt, cik labs ir tas, ko ēdam, un cik feini cilvēki esam!»

Komentāri (77)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu