Trīs dzejas dienas Daugavpils novadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 12. līdz 14.septembrim Daugavpilī un Daugavpils novadā norisināsies tradicionālie Dzejas dienu pasākumi, informēja Daugavpils novada domē.

Trešdien, 12.septembrī, plkst.11.30 Dzejas dienu pasākumus bērnu bibliotēkā «Zīlīte» Daugavpilī ievadīs Dzejas svētki mazajiem daugavpiliešiem kopā arī dzejnieci Inesi Zanderi.

Plkst.13 no Daugavpils Universitātes (DU) korpusa, Vienības ielā 13, aties autobuss uz Raiņa māju Berķenelē, kur plkst.14 tiks iezvanītas Dzejas dienas, notiks «Pasaules radīšana» kopā ar Bērnu un jauniešu teātra studiju «Berķeneles kamolītis», svinīga Dzejas dienu atklāšana un krājuma «Dzejas dienas 2012» atvēršana. Pasākuma gaitā tiks atklāta arī mākslas vēsturnieka Edgara Dubiņa fotoizstāde «Pa Aspazijas un Raiņa vietām Lugānā un apkārtnē» un turpināsies akcija «Nāc un iemaini pret īsto!», kuras gaitā darbosies grāmatu apmaiņas plaukts. Plkst.17 pasākuma dalībnieki atgriezīsies atpakaļ Daugavpilī.

13.septembrī plkst.9 sāksies literatūras stundas Daugavpils un Daugavpils novada skolās. Stundu vēlāk, plkst.11, Raiņa mājā Berķenelē notiks skatuves runas konkurss «Zelta sietiņš», bet plkst.12 Berķeneles klētī tiks demonstrēta teātra studijas «Berķeneles kamolītis» uzveduma «Sprīdītis» videofilma. Plkst.15 paredzēta Dzejas stunda pie J.Raiņa pieminekļa DU skvērā.

Piektdien, 14.septembrī, plkst.11 Daugavpils Luterāņu kapos notiks piemiņas brīdis pie Raiņa tēva kapa. Plkst.16 no DU korpusa Vienības ielā 13 aties autobuss uz Raiņa māju Berķenelē, kur plkst.17 notiks fotogrāfu mākslas akcijas «Vienīgā aina» darbu izstādes atklāšana un Dzejas dienu noslēguma pasākums - Daugavpils novada dzejnieku «Molkys tolka» kopā ar dzejniekiem Annu Rancāni un Valentīnu Lukaševiču un «Ailinīku danči» kopā ar Preiļu Valsts ģimnāzijas folkloras kopu «Rūtoi». Plkst.20 pasākuma dalībnieki atgriezīsies atpakaļ Daugavpilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu