«Survival kit» izaudzis līdz 91 māksliniekam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskais mākslas festivāls «Survival kit» ar katru gadu aug un šogad festivālā piedalīsies jau 91 mākslinieks, pārstāvot 17 valstis.

Festivāls ik gadu kļūst lielāks un pasākumiem bagātāks, lai savu kulmināciju sasniegtu 2014.gadā, kad Rīgas būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Šis festivālam «Survival kit» būs jau ceturtais gads un tas pirmo reizi izies arī ārpus Rīgas, priecējot skatītājus arī Siguldā, Tukumā un Aizputē, šodien žurnālistiem stāstīja festivāla kuratore un Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese.

Starptautiskais mākslas festivāls «Survival kit» notiks no 6.septembra līdz 16.septembrim, piedāvājot pašmāju un ārvalstu mākslinieku izstādes, performances, diskusijas, lekcijas un improvizācijas.

Ik gadu festivālam ir kāda tēma. Ja pirmā festivāla laikā 2009.gadā, kad Latvijā valdīja krīze un Krišjāņa Barona ielas, kā arī Tērbatas ielas veikali bija tukši, mākslinieku uzdevums bija apdzīvot šos tukšos skatlogus, piedāvājot savu izdzīvošanas komplektu, tad

šogad festivāla tēma ir «Downshifting» jeb tempa palēnināšana, kas aicina kļūt par savas dzīves noteicēju,

izkļūstot ārā no žurkas skrējiena, pauda Krese.

Foto: LETA

Rīgā festivāla aktivitātes notiks Tabakas fabrikas teritorijā, savukārt Siguldā Siguldas Ordeņa pilsdrupās un Jaunajā pilī tiks vērta mākslas viesnīca «Timeline Hotel». Tā būs vieta ceļojumiem laikā uz pagātni, nākotni un paralēlām realitātēm. Viesnīcas dažādās telpas apdzīvos zviedru mākslinieki un vairāki dzejnieki.

Savukārt Tukumā somu performanču grupa «T.E.H.D.A.S.», kas jau tagad viesojas Tukuma novada Jaunatnes centrā, iesaistot vietējos jauniešus un citus interesentus apdzīvos Jaunatnes centra apkārtējo vidi, bet Aizputē notiks radošs starpdisciplinārs pasākums, kas risina tēmu par āboliem un to daudzveidīgajām izmantošanas iespējām pēc ražas novākšanas. «Āboļošanas» radošā nometne pulcēs starptautisku starpdisciplināru dalībnieku grupu, kas dalīsies savās zināšanās un pieredzē, uzlūkojot ābolus gan kā īstu ēdienu un enerģijas resursu, gan kā simbolisku metaforu ražībai un pārpilnībai.

Rīgā festivāls apdzīvos visas Tabakas fabrikas telpas, taču atsevišķas diskusijas notiks arī Esplanādē. «Rīga 2014» informatīvajā teltī.

Latviju šoreiz festivālā pārstāvēs Liene Mackus, Aija Bley, Elīne Buka, «Kodek» jeb Raivo Vainovskis un citi, savukārt Latviju un Vāciju pārstāvēs Kristīne Alksne un Margo, kuras piedāvās performanci un instalāciju «Meža Measure». Tāpat festivālā piedalīsies Kamilla Bernere no Dānija, Jusi Kivi no Somijas, Kobe Mateiss no Beļģijas un daudzi citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu