Pavāršova «Mūsdienu Latvijas garša» fināls ir klāt! (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Raidījuma Mūsdienu Latvijas garša noslēguma jeb fināla raidījums būs divreiz garāks par iepriekšējiem reizēm. Tajā tiks noskaidrots, kurš no visiem deviņiem šefpavāriem, kuri piedalījušies raidījumā, iegūs Latvijas garšas meistara titulu. Maksimālo novērtējumu – 15 karotītes, līdz šim ieguvuši četri šefpavāri – Ingmārs Ladigs, Svetlana Riškova, Valters Zirdziņš un Artūrs Freibergs, bet ekspedīcijas finālā vieta ir tikai trijiem.

Raidījuma Mūsdienu Latvijas garšafinālā šefpavāri Ingmārs Ladigs, Svetlana Riškova, Valters Zirdziņš un Artūrs Freibergs nokļūs pavisam jaunos apstākļos -

viņi satiksies virtuvē, kurā līdz šim nav strādājuši.

Pavāriem vieniem pašiem bez savas komandas līdzdalības 20 minūšu laikā būs jārada sava mūsdienu Latvijas garša no iepriekš nezināmiem produktiem. Jau tagad nojaušams, ka gaidāmas spraigas žūrijas diskusijas, satraukums, asaras un īsts mūsdienu Latvijas ēdiens. Uzvarētājs būs tikai viens!

Latvijas garšas veidotājs

Pavārs ar vislielāko pieredzi, viens no meistarīgākajiem Latvijas šefiem, restorānu Ladigs cafe un Ostas skati šefpavārs I.Ladigs pārsteidz ar savu mieru un laipnību. To, ka viņš kļūs par pavāru, zināja jau pirmajā klasē: «Varbūt tas bija saistītas ar tiem laikiem, kad nebija tik daudz pārtikas, un apziņu - ja būsi pavārs, būsi paēdis.» Viņa pirmā darba vieta pēc tehnikuma beigšanas bija ēdnīca Aizkrauklē, kur neesot bijis ne elektrības, ne gāzes, tāpēc ēdiens tika gatavots uz malkas plīts. 90.gadu sākumā pēc neatkarības atgūšanas daudz vajadzēja mācīties no jauna, jo ienāca neredzēti produkti un iepazītas jaunas gatavošanas metodes. Par viņu skatītāji raksta Zinošs, gudrs un nosvērts – tādam ir jābūt komandas vadītājam un namatēvam!

Foto: publicitātes

Skatītāju simpātija

Tallink Hotel Rīga restorāna Elements šefpavāre S.Riškova ir ieguvusi lielākās skatītāju simpātijas. S.Riškova vienmēr bijis svarīgi meklēt Latvijas garšu, tādēļ kopā ar domubiedriem nodibinājusi Pavāru klubu. Tas rīko pavāru konkursus, apmāca jaunos pavārus un popularizē Latvijas garšu ārzemēs. Viņa ir viena no retajām šefpavārēm - sievietēm, kuru atzinīgi novērtējuši stiprā dzimuma kolēģi. Skatītāji nebeidz slavēt viņu savos komentāros Noskatījos raidījumu Mūsdienu Latvijas garša un sajutu Svetlanas Riškovas deserta garšas baudu caur ekrānu! Fantastiski! Viņa ir pelnījusi uzvaru!

Franču virtuves cienītājs

V.Zirdziņš jau piecpadsmit gadu vecumā nolēma kļūt par konditoru, jo - kas gan var būt labāks par toršu cepšanu?! Tāpēc V.Zirdziņš devies uz Vāciju apgūt pavārmākslu pie vācu šefpavāra. Atgriezies no Vācijas, viņš divus gadus strādāja pie austriešu šefpavāra tepat Rīgā, līdz nāca piedāvājums strādāt Dikļu pilī. V.Zirdziņa ēdieni pamatā top no produktiem, kas izaudzēti Dikļu apkaimē. Restorāna ēdienkartē atrodami arī ēdieni no franču virtuves, jo pavārs ir liels tās cienītājs. Par nosvērto un zinošo šefpavāru kāds raidījuma skatītājs reiz rakstījis Dikļu pils šefpavārs ir vienkārši fantastisks. Valters prot radīt sajūtu, ka vēlos būt pavārs.

Veiksmīgais eksperimentētājs

Azartiskais restorānu Eksports un Garāža šefpavārs A.Freibergs pārsteidza visus jau pašā pirmajā Mūsdienu Latvijas garša raidījuma. Jauns, ambiciozs un talantīgs – prieks, ka tādi šefi sastopami mūsu krogos - tā par viņu izsakās kāds skatītājs. A.Freibergam patīk eksperimentēt un radīt jaunus ēdienus. Iedvesmu un idejas viņš smeļas labākajos Eiropas restorānos.

Sekojiet līdzi raidījuma Mūsdienu Latvijas garša finālam 4.septembrī 22:10 TV3!

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu