«Zelta maska» viesosies arī Kurzemē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 29. septembra līdz 9. oktobrim Latvijā notiks teātra festivāls «Zelta maska», kurš viesosies arī Kurzemē, informē festivāla organizatori.

Festivāla organizētāju kompānijas «Art Forte» atvestās izrādes izgājušas profesionālas žūrijas stingru atlasi, kā arī bijušas nominētas un saņēmušas Krievijas Nacionālo teātra prēmiju: Krievijas Akadēmiskā jaunatnes teātra izrāde «Pasakas katram gadījumam» un Nellijas Uvarovas monoizrāde «Uzvedības noteikumi mūsdienu sabiedrībā».

Šī izrāde nominēta 2005.gada prēmijai «Zelta maska» kategorijā «Labākā izrāde», «Labākā sieviešu loma» (Nellija Uvarova).

Par izrādi «Uzvedības noteikumi mūsdienu sabiedrībā», kas 29.septembrī plkst.19 būs skatāma Liepājas teātrī un 2.oktobrī plkst.19 Ventspils teātra namā «Jūras vārti», festivāla organizatori teic: «Šī lekcija ir visneparastākā no visām, kuras jums kādreiz ir gadījies apmeklēt. Uzvedības noteikumi mūsdienu sabiedrībā jāzina katram sevi cienošam cilvēkam. Kā bildināt iepatikušos meiteni, kā organizēt saderināšanos un laulības, kā pareizi izraudzīties krustvecākus, kādu vārdu dot bērnam un ko dāvināt krustbērnam? Kā uzklāt galdu un kā sasēdināt viesus?

Un vēl tik daudz interesantu sīkumu, bez kuriem vienkārši nav iespējams sevi iztēloties mūsdienu sabiedrībā.

Lektores lomā iejutīsies Nellija Uvarova, kura spēlē tā, ka aizraujas elpa, - viņa vienkārši aizrauj skatītājus, kuri kā paklausīgi skolnieki pakļaujas viņas talantam, te brīžiem nevaldāmi smejoties, te notraušot asaru.»

Foto: publicitātes

Tikai «Pasakās katram gadījumam» jūs varēsiet ieraudzīt raudošas ŠAUSMĪGI-ČĪKSTOŠAS-DURVIS vai ZILONI-ŠĀ-VĀRDA-BURTISKĀ-IZPRATNĒ, kuram liek būt taurenim, vai NAKTSPODIŅU-AR-SKUMJU-RUDZUPUĶI-UZ-SĀNA, par ko stāsta pasaku.

Tikai šajā izrādē, pateicoties BĒRNIŠĶĪGAM CILVĒKAM, atdzīvojas priekšmeti un kukaiņi, lietas un dzīvnieki. Šeit var iegremdēties AKVĀRIJĀ, uzlidot DEBESĪS, tikties ar piepildījušos SAPNI, un, pats svarīgākais, uzzināt par to, ka dzīve var būt brīnišķīgs ceļojums! Bet var arī būt - vienkārša tējas dzeršana. Un īsta draudzība ir tāda, «kad viens otru nekādā veidā neizmanto». Un vēl par to, «cik skaista ir gan Bērnība, gan Briedums, gan Vecumdienas». Ieraudzīt, iegrimt, uzlidot, paceļot, iepazīt un padomāt. Protams, ja jums ir spēja iztēloties un esat gatavi fantazēt. Un SPĒLĒT kopā ar māksliniekiem.

Biļetes uz «Zelta maskas» izrādēm var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu