Baltkrievijas U-20 hokeja izlase triumfē Žoltoka piemiņas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par astotā Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra uzvarētāju sestdien kļuva Baltkrievijas U-20 hokeja izlase. Turnīra pēdējā mačā baltkrievi ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Krievijas U-18 valstsvienību.

Šajā spēlē uzvarētāju komandas labā divus vārtus guva Artūrs Gavruss, kura kontā arī izšķirošais pēcspēles metiens, bet reizi precīzs bija Jevgēņijs Ļisovecs.

Savukārt Krievijas U-18 izlasē vārtus spēles pamatlaikā guva Artjoms Prohorovs un Aleksandrs Mokšancevs.

Turnīra noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar astoņiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja Baltkrievijas hokejisti, bet Latvijas U-20 izlase ar sešiem punktiem ieņēma otro vietu. Trešā ar četriem punktiem palika Krievijas U-18 izlase, bet Latvijas čempionvienība «Liepājas metalurgs» trijos mačos pie punktiem netika un turnīru noslēdza pēdējā, ceturtajā, pozīcijā.

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts krievs Igors Šestjorkins, par labāko aizsargu kļuva Ļisovecs, bet par labāko uzbrucēju - Toms Andersons (Latvijas U-20 izlase).

Savukārt par sacensību rezultatīvāko spēlētāju kļuva Latvijas U-20 valstsvienības spēlētājs Artūrs Kuzmenkovs, kurš trijos mačos guva četrus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Žoltoka piemiņas turnīrs bija viens no Latvijas U-20 izlases gatavošanās posmiem pasaules čempionātam elites divīzijā, kas gadu mijā no 26.decembra līdz 5.janvārim norisināsies Krievijas pilsētā Ufā. Lielākā daļa Latvijas U-20 izlases kandidātu Krievijas Jaunatnes hokeja līgu (MHL) komandas «Rīga» sastāvā galvenā trenera Leonīda Tambijeva vadībā sezonai gatavojās jau no jūlija sākuma.

Kā ziņots, pagājušā gada Žoltoka piemiņas turnīrā uzvaru svinēja Krievijas U-18 izlase, bet Latvijas U-20 izlase palika trešajā pozīcijā. Savukārt otrajā vietā turnīru noslēdza Baltkrievijas hokejisti.

Latvijas U-20 valstsvienība šajā turnīrā uzvarējusi tikai vienu reizi - 2008.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu