Kurp ģimenēm doties svinēt 1. septembri? (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmā septembra diena iekrīt brīvdienās, kas nozīmē, ka ģimene šo zinību dienu varēs atzīmēt kopā! TVnet piedāvā idejas, kādus pasākumus kopā ar skolēniem apmeklēt 1. septembrī!

Labdarības pasākums «Sveika, skola»

1. septembrī VEF Kultūras pils Lielajā zālē plkst. 12.00. notiks labdarības pasākums - koncerts «Sveika skola»! Koncertā piedalīsies teātra deju studija «Savanna», dziedātāji Lingita ar ģitāristu Jāni Priedīti, Crystal, Uldis Kalns, Sabīne Balode, Gabors Goldmanis u.c. Bērniem būs lieliska iespēja noskatīties koncertu. Ieeja bez maksas.

Foto: dabasmuzejs.lv

1. septembris ir svētku diena gan ikvienam skolēnam, gan vecākiem, kuru atvases sāk skolas gaitas. Tāpēc Latvijas Dabas muzejs ir sarūpējis īpašu dāvanu - muzeja ekspozīcijas būs atvērtas no 1. līdz 9. septembrim, ieskaitot dienas, kad muzeja ekspozīcijas parasti ir slēgtas. Vismazākajiem skolas gaitu sācējiem - pirmklasniekiem - muzeja ekspozīcijas no 1. līdz 9. septembrim būs iespēja apmeklēt bez maksas tai skaitā arī Dabas izziņas spēļu istabu, kas īpaši veidota ģimenēm ar bērniem. Bet no 1. līdz 3. septembrim pirmklasnieks aicināts muzeju bez maksas apmeklēt kopā ar ģimeni. No 1. līdz 9. septembrim Dabas muzeja apmeklētājiem tiks piedāvāta arī īpaša trasīte «Ziņkārīgais lapsēns», kas muzeja apmeklējumu paradīs īpaši aizraujošu. Gan lielie, gan mazie kopā ar lapsēnu varēs izpētīt muzeja ekspozīcijas un pildīt uzdevumus - lasīt, skaitīt, vērot, meklēt, zīmēt, minēt. (Rīgā, K. Barona ielā 4)

Foto: LETA

1. septembrī - Zinību diena un grāmatu svētki ar jaunāko izdevniecības Zvaigzne ABC un apgāda Jumava grāmatu klāstu, prezentācijām, autoru (Aldis Kalniņš/ Zili brīnumi, Ilze Lilliāna Muižniece/Bez robežām, Evija Gulbe/Koko Riko) priekšlasījumiem un autogrāfu pusstundu. Izrādīta tiks arī Latvijā otrā lielākās Ābeču kolekcija, bērniem būs iespēja iesaistīties Emila Gustava šokolādes radošajās darbnīcās un līdzdarboties šokolādes Gudrības pūces veidošanā. Rūpēs par mazo skolēnu pareizu stāju ar bērniem darbosies un spēlēsies Bērnu veselības centra fizioterapeites, mūzikas un kustību speciālistes, kā arī bērniem būs iespēja pašiem iejusties ārstu lomās, pārģērbjoties par tiem un ārstējot, šoreiz lāčus.

Veidosim lielāko cepumu kūku!

1.septembrī plkst. 15:00 Jauniešu mēnesi atklās pasākums «Zem viena jumta» par godu Zinību dienai. Vērmanes dārzs šogad tiks sadalīts kvartālos - Drošības, Izglītības, Mākslas, Sporta un Veselības. Starp tām būs arī Organizāciju un Valsts policijas aleja un grāmatu maiņas punkts. Pie mums viesosies gan valsts un pašvaldības institūcijas, gan dažādas organizācijas, kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, AFS, RD Labklājības departamenta veselības pārvalde, Pasaules Dabas fonds, Jaunatne pret AIDS, Junior Peak Time un vēl! Pavisam 36 pieturas punkti. Pasākuma kulmināciju veidos «Selgas cepumu» kūkas gatavošana. Iepriekšējā gadā tika sasniegts rekords 84 kg, taču šogad plānots izgatavot 110 kg smagu torti. Tās gatavošanu varēs vērot no malas, bet degustācija notiks pēc Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzēviča uzrunas un loterijas. Līdz pat plkst.22:00 uz lielās skatuves varēs vērot dejas un klausīties mūzikas priekšnesumus! Vakarā uzstāsies grupas The Stones, Pirmais kurss, The Mike Hawk Band, Gain Fast, Vecrīgas vecmāmiņas, grupa NU UN, savukārt vakara noslēgumā dziedās puišu duets MUSIQQ.

Iepazīsimies ar policiju!

Sestdien, 1.septembrī, Vērmanes dārzā no pulksten 15:00 līdz 18:00 būs «Policijas iela». Tajā būs atvērtas bērnu radošās darbnīcas, kurās apmeklētāji varēs pārbaudīt savas zināšanas par policijas darbu un drošības jautājumiem. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt policijas motociklus, tāpat notiks arī policijas ekipējuma demonstrēšana. Lai atsvaidzinātu zināšanas par uzvedību uz ceļa, strādās arī satiksmes regulētājs. Ar tuvcīņas paraugdemonstrējumiem uzstāsies Speciālo uzdevumu bataljons, savukārt kinologu dienesta pārstāvji piedāvās iespēju tikties ar dienesta suņiem, tās laikā akcents tiks likts uz savstarpējo socializāciju un draudzību. Bērni varēs piedalīties pat suņu apmācības procesā - turēt tos pavadā, rādīt komandas. Ikviens apmeklētājs kopā ar policijas tēliem Runci Rūdi un Bebru Bruno varēs apmeklēt piedāvātās atrakcijas, kuru apmeklēšanas laikā būs iespēja aizpildīt interaktīvu karti un saņemt «Policijas drauga pasi».

Foto: LETA

Zemnieku un amatnieku tirdziņā «Zinību tirgus» (10.00-16.00) paralēli iecienītajiem produktiem būs iespējams iegādāties grāmatas, apģērbus un daudz dažādu veselīgu gardumu, piemēram, ko skolēniem dot līdzi uz skolu. Plkst. 20.00 notiks grupas Pieneņu vīns brīvdabas koncerts. Ieeja bez maksas.


Foto: LETA

1.septembrī visas dienas garumā Jaunmoku pils muzejs aicina mazus un lielus zinātkāros uz Zinību dienu, lai kopīgiem spēkiem pārbaudītu savas zināšanas, prasmes un iemaņas dažādos ar dabu saistītos jautājumos un veiksmīgi noskaņotos jaunajam mācību gadam. No pl.12.00 līdz 15.00 pils Torņa zālē risināsies Galda Spēļu Turnīrs, kurā ar izzinošām, saistošām galda spēlēm iepazīstinās radošais projekts «Kokmaizītes» Baibas Altenas vadībā. Labākajiem spēlētājiem būs sagādātas pārsteiguma balvas. Visas dienas garumā muzeja speciālisti piedāvās darboties Mammadaba radošajās darbnīcās – locīt, griezt, līmēt, zīmēt un krāsot, izmēģināt Mammadaba muzejprogrammas, lai labāk iepazītu apkārtējo vidi, dzīvniekus un augus pils apkārtnē un, protams, arī pašu pili. Meža ekspozīcijā būs iespēja skatīties filmas par meža kopšanu un apsaimniekošanu. Mazajiem un lielajiem dabas vērotājiem piedāvāsim jaunu izstādi «Slīteres nacionālā parka abinieki un rāpuļi», kurā dabas pētnieks, fotogrāfs Vilnis Skuja fiksējis zaļās vardes, smilšu krupja un lielā tritona, kā arī rāpuļu — odzes, zalkša, pļavu un sila ķirzakas — portretus.

1.septembris Piedzīvojumu parkā Ventspilī

1.septembrī plkst. 13:00 sen neredzētus skolas un klases biedrus varēs satikt Piedzīvojumu parkā, kur jau kā īpašs 1.septembra rituāls notiks lielā saldējuma kokteiļa jaukšana un baudīšana. Īpašais šā gada viesis - grupa «Double Faced Eels». 150 litru ietilpīgajā z/s «Akmeņkalni» maisītājā ar «Tex-Mex» bārmeņu apvienības palīdzību no «Druvas» plombīra saldējuma taps visgaršīgākais, vissaldākais un vislielākais saldējuma kokteilis. Ikviens klātesošais to varēs nobaudīt bez maksas. Pasākumu vadīs un kā īpašie viesi uzstāsies grupas «Double Faced Eels» puiši, kuri izpildīs savas populārākās un trakulīgākās dziesmas. Uzstāsies arī Ventspils popstudija «Jūras akmentiņi», vadītājas Lūcija Boitmane un Inga Pašāne. Vēl par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Lācis no Ventspils.

Foto: LETA

Svētdien, 2. septembrī, Vērmanes dārzā no plkst. 11.00 līdz 18.00 risināsies pasākums «Nāc un piedalies», kurā ikvienam interesentam, īpaši maziem bērniem un skolēniem, būs iespēja izraudzīties interešu pulciņu, kurā iesaistīties un darboties jaunajā mācību gadā. Pasākumā «Nāc un piedalies» bērni un skolēni varēs iepazīties ar Rīgas bērnu un jauniešu interešu centru, kā arī sporta skolu piedāvājumu, uzzināt, kādos pulciņos, treniņu nodarbībās iespējams iesaistīties un kāds ir to darba grafiks. Pasākuma laikā Vērmanes dārzā visu dienu uz lielās skatuves būs koncerts, kurā uzstāsies Rīgas interešu izglītības pulciņu audzēkņi, parka teritorijā darbosies izzinošas, radošas darbnīcas, risināsies sporta spēles, kurās varēs iesaistīties ikviens interesents un nopelnīt kādu balviņu. Bērni un jaunieši pasākuma laikā bez maksas varēs izmantot arī piepūšamo atrakciju «Tīģeris». Vienlaikus parkā darbosies informācijas centrs, kurā būs pieejama informācija par interešu izglītības piedāvājumu Rīgā.

Rundāles pils aicina skolēnus atzīmēt pirmo skolas dienu

Uzsākot skolas gaitas jaunajā mācību gadā, pirmajā skolas dienā, Rundāles pils muzejs piedāvā 50% atlaidi ieejas biļetēm skolēniem. Tikai 2012. gada 3.septembrī aicinām skolēnus izmantot iespēju apskatīt pils ekspozīciju par pazeminātu samaksu. 50% atlaide tiek piemērota pils mazā vai lielā loka apskatei, kā arī vienotajai biļetei, kas ietver pils pamatekspozīcijas un dārza apskati.

Ieejas biļete skolēniem 03.09.2012.:

Mazais loks - Ls 0,75

Lielais loks - Ls 1,00

Vienotā biļete (lielais loks un dārzs) - Ls 1,25

Lai jums izdevušies 1.septembra svētki!

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu