«Kas ir Zeir?» tiks spēlēta angļu valodā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

6. septembrī plkst. 19:00 teātrī «Dirty Deal Teatro» notiks laikmetīgās dejas izrāde «Kas ir Zeir?», ko veidojuši horeogrāfe Kristīne Vismane un scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš. Šajā reizē tā tiks spēlēta angļu valodā un izrāde arī kādu laiku nebūs teātra repertuārā, jo Rūdolfs Baltiņš dodas studēt Barselonas Teātra institūtā.

«Kas ir Zeir?» ir laikmetīgās dejas izrāde, kuras pamatā ir Kristīnes nejauši satiktas sēņotājas stāsts. To viņa papildināja ar mūziku, gaismu un kostīmiem, bet vienalga likās, ka kaut kā pietrūkst. Tāpēc viņa nolēma izdarīt nebijušu gājienu un par savas izrādes horeogrāfu uzaicināja scenogrāfu.

Un tad tapa izrāde par dejotprasmi, sēņu augšanu un brīvības meklējumiem.

Kristīne Vismane ir jauna dejotāja un horeogrāfe, kas pērn absolvēja Latvijas Kultūras akadēmiju un ir jau vairāku pamanāmu dejas projektu autore. 2011. gada decembrī Kristīne veidoja pašironisku solo darbu «Zeir» Latvijas Jaunā teātra institūta projektā «Jaunie nāk!», kas kļuva par pamatu šai izrādei. Rūdolfs Baltiņš ir topošais scenogrāfs, kas piedalījies vairākās scenogrāfijas izstādēs, tai skaitā Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē 2011. gadā. Rūdolfs veidojis asprātīgu telpas iekārtojumu un niansētu gaismas partitūru virknei jaunā režisora Jurija Djakonova izrāžu.

Izrāde 6. septembrī plkst. 19:00 teātrī «Dirty Deal Teatro», adrese Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu