15 Rīgas skolās remonts mācību gada sākumā vēl nebūs beigts (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aptuveni 15 Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu teritorijā, sākoties mācību gadam, remonti vēl turpināsies, atzina Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Burovs uzsvēra, ka skolu iekštelpās visi remontdarbi ir pilnībā pabeigti un «visas klases ir atbrīvotas no celtniekiem». Taču vairākās skolās turpināsies teritorijas labiekārtošanas darbi, fasāžu remonti, jo ne visur būvnieki spējuši pilnā apjomā tikt galā.

«Problēma ir tā, ka dažas celtniecības firmas mūs informē, ka veselām brigādēm celtnieki brauc prom. Daži atstāj dokumentus un nodokļu grāmatas, citi ņem līdzi celtniecības tehniku, arī svešu, un brauc uz ārzemēm, uz Vāciju,» skaidroja Burovs.

Vietām gan remonti turpināsies tāpēc, ka ieplānotos remontdarbus tehniski nav iespējams pabeigt pāris mēnešu laikā, piemēram, fasādes siltināšanu, tāpēc dažās izglītības iestādēs līdz mācību gada sākumam pabeigta galvenā fasāde, bet mācību laikā turpināsies pagalma sienu siltināšana.

Divās skolās uz 3.septembri vēl nebūs pabeigta sporta zāle, taču tā nebūšot problēma, jo sportot var arī ārā. Vēlāk tiks pabeigti arī tie darbi, kas uzsākti pēc tam, kad pieņemti pašvaldības 2012.gada budžeta grozījumi, piemēram, Sergeja Žoltoka vidusskolā, kur paredzēts jumta remonts un elektroinstalāciju nomaiņa. Lielākā daļa darbu, sākoties mācībām, būs pabeigta, bet pārējā daļa tiks pabeigta skolēnu brīvdienās vai projektu nedēļas laikā, norādīja Burovs. Arī dažos bērnudārzos vēl turpinās celiņu atjaunošana, fasāžu siltināšana, taču tas mācībām netraucēs.

«Šobrīd pretenziju par darba organizāciju mums nav. Situācija dažos objektos ir sarežģīta, bet celtnieki šo jautājumu atrisina. Nav nevienas skolas, kur nevar sākt mācības,» uzsvēra Burovs.

Kopumā šogad vasaras periodā veikti remontdarbi 72 pirmsskolas izglītības iestādēs un 79 skolās. Rīgas pašvaldība izglītības iestāžu remontos ieguldījusi 11 770 796 latus, no kuriem 3 130 637 latus - pirmsskolas izglītības iestādēs un 8 640 159 latus - skolās.

Rīgas domes Īpašuma departaments aplēsis, ka remontdarbos iesaistīti aptuveni 800 celtniecībā strādājošo, tajā skaitā aptuveni 150 cilvēku bija nodarbināti žogu, bērnu laukumu, virtuvju iekārtu, bruģakmeņu, logu ražošanā.

Šovasar pabeigta pirmsskolas izglītības iestādes Dzelzavas ielā 9 rekonstrukcija. Ūdens un kanalizācijas sistēmas renovētas 12 objektos - sešās skolās un sešos bērnudārzos. Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi veikti 13 objektos - deviņās skolās un četros bērnudārzos.

Rīgas domes jaunā investīciju programmas «Pilsētas fasādes» gaitā renovētas septiņas vēsturisku ēku fasādes - Rīgas 34. vidusskolā, Kandavas ielā 4/6, Rīgas Vakara ģimnāzijā, Gaiziņa ielā 1, Rīgas Valda Zālīša pamatskolā, Oskara Kalpaka bulvārī 8, Pāvula Jurjāna mūzikas skolā, Baložu ielā 27, Rīgas 10.vidusskolā, Lenču ielā 1, Rīgas 19.vidusskolā, Miglas ielā 90, un Rīgas Kristīgajā vidusskolā Augusta Deglava ielā 3. Renovētajām vēsturiskajām fasādēm tiks ierīkots arī dekoratīvais apgaismojums.

Virtuvju renovācija šogad veikta 12 objektos - trīs skolās un deviņos bērnudārzos, Sporta zāles renovētas astoņās skolās, izremontētas arī divas aktu zāles un 16 skolu zālēs uzstādīts skatuves aprīkojums.

Jauni rotaļu laukumi izbūvēti 18 bērnudārzu un sešu skolu teritorijās, celiņi nomainīti 15 bērnudārzos un divās skolās, žogi nomainīti sešiem bērnudārziem un sešām skolām, vēl četrām skolām izbūvēti sporta laukumi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu