Lipmans: Aizliegšu MHL spēlēt divām Latvijas komandām (56)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ir pieļāvusi lielu kļūdu, ļaujot jaunatnes hokeja klubiem spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas un Sanktpēterburgas atklātajā čempionātā, uzskata LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Ja Lipmans paliks prezidenta amatā pēc drīzumā gaidāmās pārvēlēšanas, viņš ir apņēmies nākamajā sezonā liegt klubiem spēlēt ārvalstīs, ļaujot to vienīgi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Rīgas «Dinamo» un tās jaunatnes klubam «Rīga», kas spēlē MHL A divīzijā.

Latvijas čempionāta līmenis nav spožs

«Federācija pieļāva lielu kļūdu, ļaujot Krievijā spēlēt tik daudz komandām,» otrdien preses konferencē pastāstīja LHF prezidents. «Cilvēki sūdzas, ka Latvijas čempionāta līmenis nav spožs, bet tagad tas ir vēl vairāk pastiprinājies.»

Gaidāmajā sezonā MHL B divīzijā spēlēs jau trīs Latvijas komandas - «Juniors», kas ir «Dinamo» sistēmas vienība, «Prizma/Rīga» un «Liepājas metalurgs». Tāpat vairākas «Rīgas» jaunatnes komandas jau otro sezonu cīnīsies Sanktpēterburgas atklātajā čempionātā.

«Juniors» un «Prizma/Rīga» komandu spēlētāji pagājušajā sezonā cīnījās gan MHL B divīzijā, gan Latvijas čempionātā, kas veidoja ļoti saspringtu spēļu grafiku, un jaunajiem hokejistiem bija jāaizvada līdz pat 80 spēlēm.

Aizliegs spēlēt MHL

«Bērniem, kam ir jāmācās, aizvadīt pa 70-80 spēlēm sezonā nav normāli. Viņiem turklāt nav laika trenēties, jo visu laiku pavada vilcienā vai autobusā,» atgādināja Lipmans. «Ja es palikšu prezidenta amatā, aizliegšu spēlēt Krievijā. Paliks viena MHL komanda, lai sagatavotu rezerves »Dinamo«, bet pārējām kategoriski aizliegšu.»

Lipmans uzsvēra, ka pirms 5-6 gadiem Latvijā bijis «fantastisks vietējais čempionāts». «Cilvēki uz izslēgšanas spēlēm nevarēja tikt hallēs.»

Hokeju vajag attīstīt Latvijā

«Tomēr mēs paši esam vainīgi, ka devām iespējas spēlēt ārzemēs,» Lipmans atgādināja, ka viss sācies ar klubu dalību Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ). «Mēs gribējām spēlēt viņu čempionātā, bet baltkrievi pēc izlašu līmeņa tagad ir zem Latvijas. Hokeju vajag attīstīt šeit.»

Lipmans norādīja, ka kopumā tautai jābūt apmierinātai ar hokeju izlašu rezultātiem, atgādinot, ka gaidāmajā sezonā pasaules čempionāta A divīzijā spēlēs gan U-18, gan U-20 valstsvienības. «Latvija pierādījusi, ka mums ir talantīgi un labi spēlētāji. Katru gadu savā starpā strīdamies un neesam apmierināti, bet rezultāti ir. Tagad nākamais solis būs pieaugušo izlases kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm, kas gan arī būs smagi.»

Arī «Rīgas» komandas un Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs norādīja, ka MHL B divīzija neko daudz jaunajiem spēlētājiem nav devusi. Šogad viņa komandā nākuši klāt aptuveni 12-14 hokejisti no tiem, kas pērn cīnījās «Juniors» sastāvā.

«Piemēram, Ņikita Jevpalovs, kurš pērn spēlēja »Rīgas« komandā, sezonas laikā spēra milzīgu soli uz priekšu. Par »Juniors« hokejistiem teikšu tā - viņi B divīzijā nav stāvējuši uz vietas attīstībā, bet nav arī liels progress,» norādīja Tambijevs.

Šonedēļ jau astoto reizi Rīgā notiks Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs, kurā bez Latvijas U-20 valstsvienības piedalīsies arī Baltkrievijas U-20 izlase, Krievijas U-18 jaunie hokejisti un Latvijas čempionvienība «Liepājas metalurgs».

Pirmajā mačā trešdien plkst.16.30 savā starpā tiksies abas Latvijas komandas, bet cīņas noslēgsies 1.septembrī. Visi mači risināsies «Volvo Sporta Centra» ledus hallē.

Pēc tam jau 2.septembrī «Rīgas» komanda aizvadīs pirmo spēli MHL A divīzijas turnīrā, bet MHL B divīzijas čempionātu visas trīs Latvijas vienības uzsāks 19.septembrī.

Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu