Piena Jaunais vilnis Lielupē ieskalojis 30 laivas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 25. augustā visas dienas garumā Jelgavā ikviens pilsētnieks un Jelgavas viesis varēja baudīt Piena, maizes un medus svētku garšu. Svētku noslēgumā Uzvaras parkā notika regates laureātu apbalvošana un koncerts ar Diānas Pīrāgs un draugi, grupas «Dakota», Ivara Galiņa un grupas «Laikā pirms» uzstāšanos.

Raiņa parkā notika Piena, maizes un medus svētku gadatirgus, kurā ikvienam bija iespēja nopirkt medu, pienu, maizi, kā arī citus gardumus un amatnieku darinājumus. Degustāciju konkursos apmeklētājiem bija iespēja nogaršot medu un maizi un noteikt «Latvijas atzītāko medu 2012» (konkurss tapa sadarbībā ar Latvijas Biškopības biedrību) un «Latvijas gardāko maizi 2011» (konkurss tapa sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību un AS «Dobeles dzirnavnieks»).

Par Latvijas gardāko maizi 2012 tika atzītas:

1.vieta - SIA «Lāči», Gaišā augļu maize

2.vieta - SIA «Maiznīca Flora», Rudzu – sēklu maize

3.vieta - SIA «Kuldīgas maizes ceptuve», Tīrā – dabīgā rudzu maize

Savukārt, no plkst. 15 apmeklētāji gājēju Promenādē, varēja apskatīt Latvijā vienīgās X Rasa Piena paku laivu regates dalībnieku veidotās piena paku laivas. Šogad regatē piedalījās 30 komandas. Kopumā laivu būvniecībā tika izmantots ap 40 000 Rasa piena paku. Jau sesto gadu piena paku laivu regates lieldraugs un galvenā laivu būvmateriāla nodrošinātājs ir AS «Rīgas piena kombināts».\

Foto: publicitātes

Komandas piedalījās regates parādes braucienā un sacensībās iegūstot balvas un sadalot balvu fondu LVL 1250 vērtībā vairākās nominācijās - Oriģinālākā laiva, Visatraktīvākā komanda, Žūrijas simpātija, Ātrākā laiva, Lielākā laiva, Inovatīvākā laiva un šī gada interesantākā nominācija – «Pilnīgs sviests», u.c.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu