Garīgās mūzikas festivālā viesosies britu komponists Džons Raters

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Ansis Starks

Šoreiz 15. Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla goda viesis būs pasaulslavenais britu komponists un diriģents Džons Raters, informē Valsts akadēmiskā kora «Latvija» producente Ieva Vītiņa. 15. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim. Festivāla goda viesis noslēguma koncertā, kas notiks 8.septembrī Rīgas Domā, diriģēs savu skaņdarbu «Rekviēms», «Te Deum» un «Gloria» Latvijas pirmatskaņojumus.

Anglijā 1945.gadā dzimušais komponists Raters mūzikas pasaulē pazīstams ar kora un instrumentālajiem skaņdarbiem.

Ratera skaņdarbi korim, it īpaši «Rekviēms» un «Gloria», guvuši popularitāti visā pasaulē,

tomēr vēsturisku apstākļu dēļ Latvijā šā komponista vārds nav plaši zināms. Komponists aktīvi darbojas arī kā diriģents un mūzikas pedagogs. Viņš ir gaidīts viesis dažādos kongresos, festivālos Eiropā, Skandināvijā un Ziemeļamerikā.

Valsts akadēmiskais koris "Latvija" arī šogad aicina uz Garīgās mūzikas festivālu, kas norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim
Valsts akadēmiskais koris "Latvija" arī šogad aicina uz Garīgās mūzikas festivālu, kas norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim Foto: Publicitātes foto / Ansis Starks

Ratera viesošanās garīgās mūzikas festivālā ir īpašs notikums mūzikas cienītājiem Latvijā, norādīja Vītiņa.

Šogad aprit 15.gads, kopš Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un tā mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais klausītājus aicina uz Starptautisko garīgās mūzikas festivālu.

Festivālu koris «Latvija» atklās ar Endrjū Loida Vēbera «Rekviēmu»

un Pāvela Lukaševska 3.simfonijas pasaules pirmatskaņojumu. Šajā koncertā kopā ar kori uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti Inga Šļubovska, Liene Kinča, Rafals Bartminskis, bet pie diriģenta pults būs kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais.

30.augustā Liepājas Svētā Jēkaba katedrālē sadarbībā ar festivālu «Liepājas vasara» un 31.augustā Rīgas Svētā Pētera baznīcā tiks atskaņota Georga Frīdriha Hendeļa oda «Aleksandra svētki». Koncertu dalībnieki būs Valsts akadēmiskais koris «Latvija», Liepājas Simfoniskais orķestris, Elīna Šimkus un citi solisti, bet diriģents būs Risto Josts.

Arī šogad tiek turpināta festivāla tradīcija - latviešu komponistu jaunrades veicināšana, pasūtot Latvijas autoriem īpaši festivālam un korim «Latvija» komponētus opusus. Šajā gadā koris aicinājis Ēriku Ešenvaldu, Imantu Zemzari un latviešu dziesminieku Goran Gora iepazīstināt ar saviem jaundarbiem. Šis koncerts notiks Vecā Svētās Ģertrūdes baznīcā, un tajā piedalīsies koris «Latvija», diriģents Māris Sirmais.

Biļetes uz festivāla koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā «www.bilesuparadize.lv.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu