«Survival kit» notiks arī Siguldā, Tukumā un Aizputē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad Laikmetīgās mākslas centra organizētais starptautiskais mākslas festivāls «Survival Kit» dosies arī ārpus Rīgas, apdzīvojot Siguldu, Tukumu un Aizputi, informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Elza Zīda. Festivāls lielākoties notiks Rīgā no 6.septembra līdz 16.septembrim, taču sadarbībā ar vietējām organizācijām un ārzemju māksliniekiem īpaši mākslas projekti tiks īstenoti arī Siguldā, Tukumā un Aizputē.

Siguldā projekts «Timeline Hotel»

Siguldā norisināsies projekts «Timeline Hotel» jeb «Laika Līniju viesnīca», kas tiks rīkots sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Ūmea - Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2014 - mākslinieku organizāciju «Verkligheten» līdz 30.septembrim. Festivāla laikā dažādos medijos strādājoši, zviedru, latviešu un Kanādas mākslinieki realizēs savas ieceres Siguldas pilsdrupās, Jaunajā pilī un citās ēkās pils teritorijā. Projekta sākuma posmā paredzēta nedēļu gara mākslas meistardarbnīca, kuras dalībnieki padziļināti pētīs dažādus laika aspektus, kā arī sagatavos darbus izstādei, savukārt vakaros Jaunajā pilī notiks publikai atvērtas lekcijas, diskusijas un mākslinieku portfolio prezentācijas.

www.survivalkit.lv

7.septembrī plkst.18.30 Siguldas ordeņa pilsdrupās un Jaunajā pilī durvis vērs ātri gaistoša mākslas viesnīca. «Timeline Hotel» būs vieta ceļojumiem laikā uz pagātni, nākotni un paralēlām realitātēm. Tajā sastapsies atmiņas un sapņi, imagināras dzīves un faktiska pieredze. Viesnīcā sadarbībā ar mākslas centru «Totaldobže» tiks organizētas arī jauno dzejnieku sacensības jeb «Dzejas Slams» un «Spoken Word» vakars.

Aizputē projekts «Āboļošana»

Savukārt Aizputē tiks īstenots projekts «Āboļošana», kas sāksies Helsinkos, kur 8.septembrī tiks dokumentēti Malminkartano notiekošie rudens ražas svētki, kā arī tiks ievākta Somijas ābolu raža vešanai uz Latviju.

Nedēļu vēlāk - no 13.septembra līdz 15.septembrim - Aizputē norisināsies «Āboļošanas» galvenais pasākums - radošā nometne, kuras uzmanības centrā būs viss par un ap āboliem. Radošās darbnīcas Aizputē sāksies ar tradicionālākiem procesiem - sulu spiešanu, raudzēšanu, vīna brūvēšanu un konservēšanu. Turpinājumā notiks pievēršanās arī eksperimentālākiem meklējumiem, kā arī norisināsies prezentācijas un diskusijas, kurās piedalīsies mākslinieki, kuratori, zinātnieki, pētnieki un lokālās kopienas aktīvisti. Tiks diskutēts arī par dažādām izdzīvošanas stratēģijām un konceptiem.

«Āboļošana» ir sadarbības projekts, ko realizē Jauno mediju kultūras centrs «Rixc», Laikmetīgās mākslas centrs un Mākslinieku rezidenču centrs «Serde» no Latvijas, kā arī «Pixelache Helsinki» no Somijas.

Tukumā somu performanču grupa «T.E.H.D.A.S.»

Savukārt Tukuma jauniešu iemīļota pulcēšanās un brīvā laika pavadīšanas punkts Multifuncionālais jaunatnes iniciatīvu centrs uz laiku kļūs par somu performanču grupas «T.E.H.D.A.S.» bāzes vietu. No tās mākslinieki izvērsīs intervences pilsētvidē, mijiedarbojoties un iesaistot jauniešus, kā arī apkārtējo rajonu iedzīvotājus, un aktivizējot citādi miegainās mazpilsētas dzīvi, stāstīja Zīda.

Jau ziņots, ka šoruden starptautiskajā mākslas festivālā «Survival kit», kas norisināsies jau ceturto gadu, piedalīsies vairāk nekā 40 mākslinieki no Eiropas un Latvijas. Šogad festivāla fokuss ir dzīves ātruma samazināšana jeb «downshifting», kas šobrīd ir Eiropā un visā pasaulē svarīga un aktuāla tēma.

Rīgā festivāla aktivitātes notiks Tabakas fabrikas teritorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu