Viena skolēna sagatavošana skolai: 200 Ls (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, pakāpeniski palielinās pircēju pieprasījums pēc skolai nepieciešamajām precēm. Pārdošanas dati rāda, ka augusta mēneša pirmajās divās nedēļās dažādu kancelejas un biroja preču tirdzniecības apjoms pieaudzis par 277% salīdzinot ar tādu pat laika periodu jūlijā.

«Tomēr novērojam, ka daudzi vecāki uzreiz nevar iegādāties visu skolai nepieciešamo, kā arī to izvēles pamatā lielākoties ir preču cena,» stāsta SIA «Pārtikas tirdzniecības apvienības», kas ir ELVI franšīzes turētājs, komercdirektore Laila Vārtukapteine. Lai labāk izzinātu pircēju ieradumus, veikalu tīkls šajā nedēļā veicis aptauju, kurā noskaidrots, ka viena skolēna sagatavošanai skolai optimāli būtu nepieciešami līdz pat 200 Ls.

Veikalos pakāpeniski palielinās pircēju pieprasījums pēc skolai nepieciešamajām precēm. Tomēr sagaidāms, ka lielākā daļa vecāku, mācību gada sākumam nepieciešamās preces, sāks iegādāties augusta pēdējā nedēļā. «Jau šobrīd dažādu kancelejas un biroja preču pārdošanas apjomi pieauguši vairākkārt – salīdzinot augusta pirmās divas nedēļās ar tādu pat periodu jūlijā, pieaugums ir 277%. Paredzam, ka kopējie kancelejas un biroja preču pārdošanas apjomi augustā būs pat lielāki kā pērn, kad, salīdzinot pret jūlija mēnesi, augustā pieaugums bija 166%,» stāsta L.Vārtukapteine.

«Šobrīd vecāki viena skolēna sagatavošanai jaunajam mācību gadam, tērē vidēji 50 – 100 Ls. Tomēr, lai bērns būtu pilnībā sagatavots 1.septembrim, lielākā daļa vecāku norādījuši, ka optimāli būtu nepieciešams līdz pat 200 Ls,» stāsta L.Vārtukapteine. Viņa piebilst, ka liela daļa vecāku

galvenais kritērijs tās vai citas skolai nepieciešamās preces iegādei ir zemākā cena

: «Aptaujā noskaidrojām, ka gandrīz 74% respondentu cenšas iegādāties veikalos pieejamās akciju preces, kas ļauj būtiski ieekonomēt. Tāpat tikai nedaudz vairāk nekā 5% vecāku atļaujas pirkt to, kas patīk bērniem vai pašiem, neskatoties uz cenu!»

43% respondentu norādījuši, ka lielākās izmaksas ir tieši jaunāko klašu skolēnu sagatavošanai jaunajam mācību gadam, savukārt vismazāk jātērē vidējo klašu bērnu vecākiem. Lielākā daļa vecāku cenšas iegādāties jaunas skolas gaitām nepieciešamās lietas – tikai 8% respondentu atzinuši, ka plāno vajadzīgo aizlienēt no draugiem, radiem vai paziņām. «Patīkami, ka lielākā daļa vecāku, neskatoties uz steigu un izdevumiem, tomēr plāno atzīmēt jaunā skolas gada sākumu – 75% respondentu plāno svinības ģimenes vai draugu lokā,» stāsta L.Vārtukapteine, piebilstot, ka aptaujā kopā piedalījās 316 respondenti, kuru vidējais vecums ir 32,5 gadi.

Veikalu tīkla ELVI prioritāte ir vietējais cilvēks, viņa ikdienas vajadzības, dzīves kvalitāte, vieta, kurā viņš dzīvo. Mūsu uzdevums ir nodrošināt pircējus ar svaigu piedāvājumu un būt par draudzīgu, viņiem saprotamā valodā runājošu dzīves sastāvdaļu. SIA «Pārtikas tirdzniecības apvienība» ir zīmola ELVI turētājs un franšīzes devējs, kas nodrošina tīkla sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu