Pēc soda Dzelzavas pagasta darbiniece beidzot strādā legāli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pērnā gada martā Valsts darba inspekcija sāka administratīvo lietvedību par nelegālu pensionāres Astrīdas Plotkas nodarbināšanu pašvaldības iestādē - Madonas novada Dzelzavas pagasta pārvaldē, kur viņa pildīja lauksaimniecības konsultantes pienākumus. Kā šo ceturtdien vēstīja LNT raidījums «Tautas balss», inspekcija ir administratīvi sodījusi pašvaldības vadītāju, kurš tagad Plotku nodarbina legāli divos amatos.

Sazinoties ar Dzelzavas pagasta pārvaldes priekšsēdētāju Elmāru Vaski, «Tautas balss» noskaidroja, ka tagad visi «papīri» ir sakārtoti. «Viņa ir zemes ierīkotāja un lauku konsultante. Jā, viņa strādā uz pusslodzi,» atzina Vasks.

Arīdzan pagasta pārvaldes sekretāre apstiprināja «Tautas balsij» šo informāciju, tāpat kā pati iepriekš nelegāli nodarbinātā Astrīda Plotka. Viņa nelabprāt atceras skandalozos notikumus pirms vairāk nekā gada.

«Strādāju oficiāli. Veseļojos un tagad diemžēl neviens nebrauc ne no ārzemēm, ne no šejienes strādāt, un es vēl kādu brīdi strādāšu,» stāstīja Plotka. Viņai pašlaik ir divi amati: kā zemes lietu speciāliste Plotka strādā 0,5 slodzes, bet kā lauku konsultante - 0,2 slodzes.

Plotka raidījumam gan teicās, ka būdama pensionāre ar mazdārziņu, savu māju un mazbērniem, labprāt vairs nestrādātu, taču neesot citu kandidatūru, kas ieņemtu viņas vietu.

Plotka skaidroja: «Kā jūs domājat, vai divus darbus par 140 latiem būs, kas strādā? Vispār es labprāt nestrādātu.»

TVNET jau ziņoja, ka Dzelzavas pagasta pārvaldē tika neoficiāli nodarbināta lauksaimniecības konsultante Astrīda Plotka. Pensionāre pati vaļsirdīgi atklāja šo faktu sarunā ar «Tautas balss» žurnālistu.

Nelegālo nodarbinātību pēc tam «Tautas balsij» apstiprināja arī pats Dzelzavas pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Vaskis. Plotka šajā pašvaldības iestādē strādāja neoficiāli, savukārt oficiāli uz konkrēto darba vietu bija noformēts pavisam cits cilvēks.

Pēc šīs informācijas publiskošanas Valsts darba inspekcijas Tiesību nodaļas vadītāja Mārīte Noriņa pērn raidījumam atzina, ka ir sākta administratīvā lietvedība par šo gadījumu. Turklāt viņa piebilda, ka nelegāla nodarbinātība pašvaldības iestādēs esot liels retums.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu