81% pieaugušo labprāt atgrieztos skolas solā (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms 3. septembra, kad atsāksies mācību gads, tika veikta aptauju, lai noskaidrotu ar ko asociējas skolas laiks. Lielākā daļa aptaujas dalībnieku neiebilstu atgriezties uz vienu dienu skolas solā.

Aptaujā tika noskaidrots, ka lielākā daļa respondentu (81%), ja viņiem būtu iespēja atgriezties uz vienu dienu savā skolā, ar prieku dotos satikt savus skolas biedrus un skolotājus. Neliela daļa (7%) atgrieztos skolā, lai pārmācītu dažus biedrus par viņu kādreizējo uzvedību. Savukārt 6% no respondentiem atzina, ka atgriešanos skolas laikā izmantotu,

lai atvainotos par savu kādreizējo uzvedību.

Asociācijas par pirmo skolas dienu un skolotāju

Aptaujā tika atklāts, ka lielākajai daļai respondentu (78%) pirmā skolas diena asociējas ar pilnām ielām ar skolēniem baltos kreklos un blūzēs. Tāpat skolas sākums vairumam (67%) asociējas ar to, ka pārdošanā parādās asteres, gladiolas un citas rudens puķes un ar to, ka ir jau vasaras beigas. Savukārt 17% respondentu skolas sākums asociējas ar to, ka ielās atgriežas sastrēgumi.

Aptaujas dati liecina, ka lielākajai daļai aptaujāto pirmais skolotājs saistās ar pozitīvām atmiņām.

25% respondentu pirmais skolotājs ir bijis kā otra mamma/tētis,

bet 19% aptaujāto pasniedzējs iemācīja mīlēt mācību priekšmetu. Tomēr ir arī daudz tādu, kuriem nav īpaši spilgtu asociāciju par pirmo skolotāju, tā atzīmēja viena piektdaļa respondentu. Tikai nelielai aptaujāto daļai pirmais skolotājs nav ar tik pozitīvām atmiņām - bijis pārāk stingrs vai dažkārt neiecietīgi un netaisnīgi izturējies.

Iemīļotākie un netīkamākie mācību priekšmeti

Galleria Riga aptaujas respondenti iemīļotāko mācību priekšmetu top 3 ierindoja latviešu valodu un literatūru, sportu un vizuālo mākslu. Savukārt netīkamāko priekšmetu topā ir iekļuvuši trīs eksakto zinātņu mācību priekšmeti – matemātika, fizika un ķīmija.

*Aptauju veica tirdzniecības centrs «Galleria Riga» un tika veikta elektroniski laika posmā no 14. līdz 21. augustam.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu