Salna izvadītajā naktī bijusi gan Latgalē, gan Vidzemē (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra vietām Latgalē un Vidzemē noslīdējusi līdz +2 grādiem, kas ir zemākā gaisa temperatūra Latvijā kopš jūnija sākuma, liecina meteoroloģiskā informācija.

Salnas konstatētas gan Latgalē, gan Vidzemē

Agrā otrdienas rītā salnas Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā konstatētas Daugavpils un Skrīveru novērojumu stacijā, kur zāles virskārtā temperatūra pazeminājās līdz -1..-2 grādiem.

Gaisa temperatūra, ko mēra pusotra līdz divu metru augstumā, šeit nenoslīdēja zemāk par +3..+6 grādiem, un zemāka gaisa temperatūra - tikai divi grādi virs nulles - tika reģistrēta Kārsavā un Zosēnos. Līdz ar to šajās vietās salnas, visticamāk, bijušas lielākas.

Pirmās rudens salnas Latvijā, visticamāk, bija 12.-13.augustā Vidzemes augstienē, kad gaisa temperatūra Zosēnu novērojumu stacijā divu metru augstumā pazeminājās līdz +3,3 grādiem.

Otrdien gaidāms daļēji apmācies laiks

Otrdien Latvijā gaidāms daļēji apmācies laiks, visvairāk mākoņu būs Kurzemē, bet saulainākā diena - valsts austrumos. Vietām Kurzemē, vakarā arī Zemgalē uzlīs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +16..+21 grāds. Rīgā debesis būs daļēji apmākušās, nelīs un pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaiss iesils līdz +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, bet no rietumiem pietuvojusies zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte, tādēļ palielinās mākoņu daudzums.

Daudzviet Eiropā karstums

Augstākā gaisa temperatūra pirmdien Eiropā bija +39 grādi Balkānu valstīs, Portugālē un Vācijas austrumos, +40 grādu Čehijā un Itālijā, +42 grādi Spānijā. Čehijā ar +40,4 grādiem tika reģistrēta absolūti augstākā gaisa temperatūra kopš meteoroloģisko novērojumu sākšanas pirms pārsimts gadiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu