«Baltijas pērles» īpašie viesi būs Kinska un Končalovskis

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad festivālā «Baltijas pērle» īpašie viesi būs vācu izcelsmes amerikāņu kinoaktrise Nastasja Kinska un krievu kino leģenda Andrejs Končalovskis, pirmdien žurnālistiem pastāstīja festivāla direktore Marina Ļipčenko. Kinska Latvijā ieradīsies jau 12.septembrī, lai sniegtu intervijas žurnālistiem un vēlāk arī atklātu Končalovskim veltīto filmu retrospektīvu, kā arī pieteiks vienu no tajā iekļautajām filmām – 1984.gadā uzņemto Končalovska filmu «Marijas mīļākie», kurā viņa spēlē nozīmīgu lomu.

Kopumā festivālā tiks parādītas septiņas Končalovska filmas ‒ «Sibiriāde», «Muižnieku ligzda», «Mīlnieku romance», «Vilcieni–bēgļi», «Marijas mīļākie» un citas, kā arī darba «Kaislības Andreja rokrakstā. Andrejs Rubļovs» pilnā versija ‒ šai Andreja Tarkovska filmai Končalovskis ir scenārija autors, kā arī tēmas izstrādātājs. Visas filmas tiks demonstrētas pilnajās versijās no 35 mm kino lentes oriģinālvalodā ar sinhrono tulkojumu austiņās divās valodās (latviešu un krievu).

Savukārt Končalovskis uz Rīgu brauks 23.septembrī , lai piedalītos ģenerālmēģinājumos pirms sava iestudējuma «Trīs māsas» pasaules pirmizrādes, kas 25.septembrī notiks Dailes teātrī un kļūs par svinīgo fināla akordu festivāla noslēgumā.

Savukārt savu filmu «Ritas pēdējā pasaka» Rīgā prezentēs krievu režisore Renāta Ļitvinova.

Šā gada kinofestivālā, kas notiks no 14. līdz 24.septembrim, varēs noskatīties gan jaunākās filmas no Eiropas lielākajiem kinofestivāliem, gan kino klasiku, tostarp Frederiko Fellini un Mikelandželo Antonioni filmas. Turpinot pērn sākto tradīciju, «Baltijas pērlē» iekļauta arī plaša modes kino programma.

Piecas filmu programmas

Skatītājiem tiks piedāvātas piecas filmu programmas ar izcilām filmām.

Festivāla programmā būs iekļauta panorāma «Festivālu festivāls» ar starptautisku kinoforumu savdabīgāko un atzītāko darbu skati, tiks piedāvāta programma «Jaunā Eiropa - jauni vārdi», notiks tradicionālās «Neprātīgās kinonaktis», kuru laikā filmas tiks demonstrētas no pusnakts līdz septiņiem rītā, kā arī būs programma «Kino un augstā mode» un retrospektīva «Kinodīvas - sievietes leģendas», kur būs skatāmas filmas ar aktrises Grētas Garbo, Odrijas Hepbernas, Merlinas Monro un citu piedalīšanos.

Kopumā programmā šogad iekļautas ap 56 filmas, taču filmu programmu papildinās arī kino profesionāļu lekcijas.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla pasākumiem var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu