Kurzemes diena Kalnciema kvartālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai popularizētu Kurzemes mājražotājus un amatniekus, biedrība «Kurzemes tūrisma asociācija» sadarbībā ar Kalnciema kvartālu un Sabiedrības integrācijas fondu šodien Kalnciema kvartālā rīkos pasākumu «Kurzemes diena Kalnciema kvartālā».

Pasākums Kalnciema kvartālā norisināsies no plkst.11 līdz 16, informēja «Kurzemes tūrisma asociācijas» pārstāve Zane Gaile.

Kurzeme ir viens no tradīcijām bagātākajiem Latvijas novadiem, un kurzemnieki patiesi lepojas gan ar tradicionālo kultūru, gan arī ar gastronomiskā, aktīvā un dabas tūrisma piedāvājumiem.

Kopš šā gada vidus ir izveidots zīmols «Ražots Kurzemē», kas rosina lielāku vietējās sabiedrības un ārvalstu viesu interesi par Kurzemē tapušajiem darinājumiem. Kurzemes diena ir pirmais biedrības organizētais pasākums Rīgā un

tas būs kā aicinājums ikvienam Kurzemes cienītājam apciemot šo reģionu ne tikai vasarā, bet arī rudenī un ziemā.

Pasākumā Kalnciema kvartālā paredzēta amatnieku un mājražotāju produkcijas tirdzniecība, degustācijas, tradīciju un amatu prasmju demonstrēšana, tūrisma apskates objektu prezentācija, kā arī muzikāli priekšnesumi.

Kurzemes dienā rīdziniekiem būs iespēja nogaršot un iegādāties visdažādākos pārtikas produktus - kazas un govs piena produktus, mājas vīnus, dažādu ziedu medu un citus saldumus, arī tējas, vietējās garšvielas un īstu lauku maizi. Kalnciema kvartālā būs apskatāmi arī visdažādākie amatnieku izstrādājumi - lina dvieļi un galdauti, porcelāna rotas, keramika, no koka darināti sadzīves priekšmeti un rotaļlietas, kā arī pinumi un daudz citu skaistu un interesantu darinājumu.

Lai sniegtu pilnvērtīgu priekšstatu par Kurzemes bagāto kultūras dzīvi, Kalnciema kvartālu pieskandinās ielu muzikanti no Liepājas, Suitu sievas, grupa «Jorspeis» no Kuldīgas, Talsu sekstets «Kurzemes sēklas», Jūrkalnes mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, bet krāšņos Kurzemes tērpus varēs skatīt Saldus deju kopas «Medainis» priekšnesumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu