Rīdziniekus šovakar priecēs grupa «Mumiy Troll» (36)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rīgas svētkos svētdien, 19.augustā, plkst.17 «Arēnā Rīga» uzstāsies grupas «Mumiy Troll» no Krievijas, «Run Run Run» no ASV un «Losers» no Lielbritānijas, informē Rīgas domē. Paredzams, ka svētdien koncerts «Arēnā Rīga» ilgs aptuveni divas stundas, un tā klausītāji varēs pagūt arī uz svētku noslēguma sarīkojumu 11.novembra krastmalā.

Atgādinām, ka pagājušogad rīdziniekus izklaidēja cita Krievijas grupa «Bi-2».

Grupas «Mumiy Troll» sastāvā ir četri dalībnieki - Iļja Lagutenko (vokāls, ģitāra, teksti, mūzika), Jurijs Cālers (ģitāras, taustiņinstrumenti), Jevgēņijis Zviģonijs (bass) un Oļegs Pungins (bungas). Līdz šim brīdim «Mumiy Troll» izdevuši astoņus studijas albumus, ieguvuši neskaitāmas mūzikas balvas un titulus un uzstājušies kupli apmeklētos koncertos gan Krievijā, gan ārpus tās robežām, tai skaitā arī Rīgā.

2012.gada maijā «Mumiy Troll» devusies apkārt pasaulei uz slavenā burukuģa Sedovs klāja, kur plāno strādāt ar jaunu albumu. Pa ceļam grupa koncertēs ostas pilsētās Somijā, Vācijā, Francijā un citās valstīs, tai skaitā iegriezīsies arī Latvijā, lai uzstātos Rīgas pilsētas svētkos. Uz kuģa tapušais albums iznāks 2013.gadā vienlaikus ar filmu, kurā būs dokumentēti grupas piedzīvojumi šā ceļojuma laikā.

Run Run Run

Indie roka grupa «Run Run Run» no Losandželosas sākusi savu popularitātes gājienu 2005.gadā, pateicoties žurnāla Billboard atzinīgajam novērtējumam. Grupas sastāvā ir Ksanders Smits (vokāls, ģitāra), Niks Speks (bass), Dūgs Palmers (ģitāra), Fransisko DeKuns (bungas) un Aleks Speks (taustiņinstrumenti, perkusijas). Grupas uzstāšanos vienmēr pavada neparasts gaismu šovs. Kā atzinuši mūzikas kritiķi, «Run Run Run» daiļradē popmūzika saplūst ar psihedēlisku ģitāru skanējumu, bet viņu balsis atgādina «The Beatles». Kopš kopīgas koncerttūres pa ASV, grupa «Run Run Run» cieši sadarbojas ar «Mumiy Troll» un bieži uzstājas kopā.

«Losers»

Britu dance-rock žanra pārstāvji «Losers» ir grupu «The Cooper Temple Clause», «YourCodeNameIs», «Milo», «Young Legionnaire» un «Oceansize» dalībnieku kopprojekts. Grupā darbojas Toms Belamijs (ģitāra, vokāls), Pols Mallens (ģitāra, taustiņinstrumenti, vokāls), Marks Herons (bungas un perkusijas), Edijs TM (DJ) un Džems Godfrijs (taustiņinstrumenti). Viņu pirmo albumu «Beautiful Losers» žurnāls Mixmag atzina par mēneša ierakstu, un arī vairāki citi Lielbritānijas izdevumi neskopojās ar atzinīgu vērtējumu. Nesen izdots otrs albums, un grupas Losers tuvākajos plānos ietilpst uzstāšanās vairākos festivālos, kā arī viesošanās Rīgā.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu