Rīgas svētki, «Seviljas bārddzinis», zvaigžņu vērošana u.c. brīvdienu ceļvedī (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Gaisā aizvien vairāk manāma rudens elpa, taču dažnedažādu pasākumu visām maņām, baudām, sirdij un dvēselei netrūks arī šajā nedēļas nogalē: sākot ar Cēsu Mākslas festivāla vērienīgo noslēgumu - operas «Seviljas bārddzinis» izrādi Cēsu pils parka estrādē -, un beidzot ar Rīgas svētkiem, kas ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim dos iespēju svinēt trīs dienu garumā...

FESTIVĀLI UN KONCERTI

Foto: Publicitātes foto / HBF

17.augustā plkst.19 Dzintaru koncertzālē notiks ikgadējā festivāla «Summertime» noslēguma koncerts «Gala Galante», kurā uzstāsies izcilas zvaigznes: festivāla patronese Inese Galante (soprāns), dziedātāja Dženisa Diksone (Janice Dixon, soprāns, ASV), mūziķis Gabors Boldockis (Gábor Boldoczki, trompete, Ungārija), vokālā grupa The London Quartet (Lielbritānija), īpašie festivāla viesi, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, kā arī diriģents Aleksandrs Viļumanis.

Programmā: Jozefa Haidna, Džoakīno Rosīni, Džordža Gēršvina skaņdarbi, spiričueli un pārsteigumi.

Biļetes uz festivāla «Summertime» noslēguma koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

18. augustā plkst.21 ar Rosīni operas «Seviljas bārddzinis» īpaši Cēsu pilsdrupu estrādei pielāgotu Latvijas Nacionālās operas iestudējumu Aika Karapetjana režijā. LNO iestudējumā drūmā Franču revolūcija kļuvusi par ironisku fonu vienai no asprātīgākajām, pārgalvīgākajām un veiksmīgākajām komiskajām operām.

Aiks Karapetjans veidojis šo izrādi kopā ar tērpu mākslinieci Kristīni Pasternaku un scenogrāfi Ievu Kauliņu. Figaro un viņa komandu Cēsīs pie pults vadīs Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Modests Pitrens.Titullomā redzēsim vīrišķīgi šarmanto solistu Jāni Apeini. Izrāde solās būt par cienīgu un jautru festivāla izskaņu.

Biļetes uz izrādi var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: publicitātes

19. augustā «Arēna Rīga» koncertēs grupa «Мумий Тролль» (Krievija). Koncertu iesildīs grupas «Run Run Run» (ASV) un «Losers» (Lielbritānija).

Grupas «Мумий Тролль» sastāvā ir četri dalībnieki - Iļja Lagutenko, Jurijs Cālers, Jevgēņijis Zviģonijs un Oļegs Pungins.

2012. gada maijā Мумий Тролль devušies apkārt pasaulei uz burukuģa «Sedovs« klāja, kur strādā pie jauna albuma. Pa ceļam grupa koncertēs ostas pilsētās Somijā, Vācijā, Francijā un citās valstīs, tai skaitā iegriezīsies arī Latvijā, lai uzstātos Rīgas pilsētas svētkos.

Biļetes var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Foto: LETA

No 17. līdz 19. augustam norisināsies Rīgas svētki, informē Rīgas domē. Mūzikas, mākslas, teātra un dejas izrādēs, sporta pasākumos un atrakcijās trīs dienu garumā rīdziniekiem un Rīgas viesiem šogad tiks piedāvāts gūt iespaidus ap 50 dažādos pasākumos Rīgas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā, Mežaparkā un citviet.

Šā gada svētki veltīti 730. gadadienai kopš Rīgas iestāšanās Hanzas pilsētu savienībā 1282. gadā, akcentējot Hanzas kultūrvēsturiskā fenomena nozīmi pilsētas attīstībā, kas cauri gadsimtiem saglabājies Rīgas kultūrvēsturiskajās liecībās.

IZRĀDES

Foto: Publicitātes foto / Jānis Deinats, "Fotocentrs"

18.augustā, turpinot tradīciju, Dailes teātris viesosies Siguldā, skatītājiem dažādos spēles laukumos piedāvājot vairākas izrādes: «Pirmā grēka līcis», «Dullais», «12. diena», bet viesizrāžu diena izskanēs plkst. 21 Siguldas pilsdrupu estrādē ar Raimonda Paula dziesmu programmu «Miers un Bērziņš!», ko piedāvā Andris Bērziņš, Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello un Raimonda Paula v.nos. ceremonijorķestris.

Biļetes par Ls 3-7 var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Publicitātes foto / Matīss Markovskis

No 20. līdz 31. augustam Dailes teātra Mazajā zālē un Kamerzālē viesosies Valmieras teātris, skatītājiem piedāvājot piecus 2011./2012. gada sezonas jauniestudējumus: rīdzinieki redzēs Oļģerta Krodera uzvesto «Līgavu bez pūra», Viestura Meikšāna performanci «Egoisti», kā arī divus debijas darbus Valmieras teātrī - Vladislava Nastavševa inscenēto «Jūlijas jaunkundzi» un LKA režijas studentu Reiņa Suhanova un Jāņa Znotiņa iestudētos «Bezkaunīgos večus».

Biļetes iegādāties varēs visās «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: publicitātes

Neatkarīgajā teātrī «Dirty Deal Teatro» 19.augustā un 20.augustā skatītājiem tiks piedāvātas trīs jauno horeogrāfu deju izrādes: Katrīnas Albužes izrāde «Kurp es», Krišjāņa Santa «Ornaments» un Evas Vancānes «Visi citi».

Katrīna Albuže, Krišjānis Sants un Eva Vancāne pagājušā vasarā absolvēja Latvijas Kultūras akadēmijas Mūsdienu dejas horeogrāfijas nodaļu. Krišjānis šobrīd papildus turpina izglītību prestižajā Briseles dejas skolā P.A.R.T.S. «Jaunie nāk!» sērijas trešajam vakaram «Dirty Deal» bēniņu zālē katrs no viņiem gatavo personisku solodarbu, piedāvājot atšķirīgas idejas, dažādas pieejas un veidus, kā parādīt kustību.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz jauno horeogrāfu darbu izrādēm var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

18. augustā Kalnciema kvartālā (Kalnciema ielā 35) notiks izgudrotāju festivāls un tirdziņš «Dari pats!» (plkst.10 – 17) un Ielu mūzikas diena (14 - 23). zgudrojumu un eksperimentu festivāls «Dari pats!» ir pasākums visai ģimenei, kur darīt, radīt, mācīties un mācīt, izgudrot, domāt, būvēt, gatavot, spēlēt un būt iedvesmotam. «Dari pats!» ir iecerēts kā ikgadējs festivāls, kurā aicināti piedalīties visi, kas dara kaut ko interesantu un vēlas to parādīt vai iemācīt arī citiem.

Dienas garumā būs iespēja piedalīties keramikas, grafikas, nozīmīšu, led lampu, pārģērbšanās, sveču, papīra izgatavošanas un citās darbnīcās. Pašiem gatavot mūzikas instrumentus no bundžām, kokiem, trubām un citām lietām, kā arī kopīgi koncertēt, spēlēt spēles, iet rotaļās ar «Ulubele» dzīvniekiem, gatavot neparastus puķu podus kopā ar «Mājas svētību» - katrs dalībnieks tiks pie sava brīnumpodiņa ar paša stādītu zaļo draugu. Apdrukāt līdzpaņemtos apģērbus LNMM izbraukuma sietspiedes darbnīcā «Klasika vienmēr modē».

Foto: publicitātes

18.augustā plkst.22.30 Bauskas pilī notiks otrais zvaigžņu vērošanas pasākums. Mazie un lielie apmeklētāji atraktīvā veidā – ar praktiskiem gaismas, krāsas un skaņas eksperimentiem – iepazīsies ar astronomijas un fizikas pasauli, varēs aplūkot hologrammu un ar teleskopu aplūkot Mēnesi un Jupiteru. Šis pasākums būs interesants un izglītojošs ikvienam – gan pieaugušajiem, gan bērniem. Lai radītu īpašu atmosfēru, tumsā pils torni izgaismos ar lukturiem un svecēm.

KINOTEĀTROS

Kino «Citadele»

No 17.08 - «Neiznīcināmie 2»(The Expendables 2)

Piedzīvojumu filmu zvaigznes – Silvestrs Stallone, Džeisons Stethems, Brūss Viliss, Arnolds Švarcenegers, Žans Klods van Damme, Džets Li, Dolfs Lundgrēns un Čaks Noriss atgriežas sen gaidītajā 2010. gada kases grāvēja turpinājumā.

Šoreiz viss ir ļoti personiski. Bārnijs Ross un viņa bijušo algotņu banda sanāk kopā, kad Čērča kungs (Brūss Viliss) neiznīcināmajiem uzdod šķietami vieglu darbu. Bārnijam liekas, ka gaidāma viegla peļņa. Kad viss saiet grīstē un kāds no neiznīcināmajiem tiek nežēlīgi nogalināts, viņiem jāatriebjas ienaidnieka teritorijā, un tur izredžu ir ļoti maz.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Foto: publicitātes

Filmas «Ardievu, mana karaliene» sižeta centrā ir stāsts par Lielās franču revolūcijas sākotnējām norisēm, kas attēlotas Versaļas kalpu skatījumā. Marijas Antuanetes lomu atveidoja vācu aktrise Diāna Krīgere (Diane Kruger), kas pirms tam spēlēja tādās kulta filmās kā Bēdīgie slavenie mērgļi (The Inglourious Basterds) un Troja (Troy).

Filma angļu, franču, vācu un itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

«Meklēju draugu pasaules galam» (Seeking A Friend For The End Of The World)

Holivudas zvaigznes Keira Naitlija un Stīvs Karels apokaliptiskā komēdijā «Meklēju draugu pasaules galam».

Uzzinot par to, ka cilvēces pēdējie mēģinājumi apturēt gigantisko, Zemei tuvojošos asteroīdu ir izgāzušies, Dodžs (Karels) dodas savā pēdējā ceļojumā. Viņš grib sameklēt savu seno mīlestību, lai atklātu savas jūtas, pirms pasaulei ir pienācis gals. Palīdzēt Dodžam viņa neparastajā misijā apņemas kaimiņiene Penija (Naitlija), kas tikko izšķīrusies no sava drauga-egoista. Kamēr varoņi tuvojas savam mērķim, pa ceļam vērojot nolemtās cilvēces trakulības, starp viņiem pilnīgi nevietā uzplaukst romantiskas attiecības...

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

RĪGAS KLUBOS UN BĀROS

«Ala»

17.08. plkst.21 folkvakars («Iļģi»)

18.08. plkst.21 «Lacuna»

«Bubamara»

17.08 plkst.21 sāks skanēt kroga apmeklētāju iecienītā senā mūzika no visas viduslaiku Eiropas – iespaidīgām bungām, dūdām un cienījama vecuma stīgu instrumentiem bruņojušos, viduslaiku apģērbos tērpušos ansambļa «Obscurus Orbis» mūziķu sniegumā.

18.08 plkst.21 DJ Ernesto (radio NABA). Afganistānas Neatkarības dienas priekšballīte

«Četri balti krekli»

17.08 Normunds Rutulis un Dj Andis (ieeja - 3 Ls, līdz plkst. 23 - 1 Ls)

18.08 100% latviešu mūzika. Dj Madara (ieeja - 1 Ls)

«Depo»

17.08. Indie Disco (Guntis)

18.08 «Goth Weekend». «Mos Misterium Tremendum» (Apēdājs, Magurah, Dark Nexus u.c.)

«Pie L Tipa»

17.08. Piektdiena kopā ar DJ Jax

18.08. DJ Duckling

«Ļeņingrad»

17.08. Deju vadītājs Speiss

18.08. Grupa These Things + DJ Ma.Be

«Nabaklab»

17.08. Jungle Got No Ranks

18.08. Mooncake (Krievija, postrock), Gaserata + DJ Dambis

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu