Ukrainas tiesa sāk izskatīt Timošenko apelācijas prasību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas Augstākā tiesa ceturtdien sākusi izskatīt bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko apelācijas prasību.

Jau vairākkārt ziņots, ka pagājušā gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju.

Tiesa toreiz atzina, ka Timošenko ar savām darbībām, noslēdzot līgumus, valsts kompānijai «Naftogaz» nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 1,5 miljardu grivnu (100 miljonu latu) apmērā, un uzdeva bijušajai premjerministrei kompensēt zaudējumus pilnā apmērā.

Ceturtdien tiesneši izjautāja Timošenko piecus advokātus, kuri apgalvoja, ka viņu kliente ir jāatbrīvo, jo nav pastrādāts noziegums.

Tiesneši uzklausīja arī «Naftogaz» pārstāvi un prokuroru, kuri abi aicināja apelācijas prasību noraidīt.

Pēc tam tiesnesis Staņislavs Miščenko atlika tālāku prasības izskatīšanu līdz otrdienai, kad tiesa uzklausīs otra prokurora viedokli, pirms galīgā lēmuma pieņemšanas.

Ja tiesa paturēs spēkā iepriekšējo spriedumu, Timošenko plāno vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

Tikmēr ārpusē pie tiesas nama bija sapulcējušies Timošenko atbalstītāji, kuri skandēja «Brīvību Jūlijai!».

Timošenko tiesā nebija ieradusies veselības problēmu dēļ.

Timošenko savu vajāšanu vērtē kā politisku atriebību, ko pret viņu izvērš prezidents Viktors Janukovičs pēc viņa uzvaras 2010.gada valsts galvas vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu