Koris «Latvija» piedalīsies prestižajā Lucernas festivālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Ansis Starks

Valsts akadēmiskais koris «Latvija» jau trešo reizi saņēmis ielūgumu uzstāsies prestižajā Lucernas festivālā, kurā kora uzstāšanās paredzēta jau 19.augustā, pavēstīja kora direktors Māris Ošlejs.

Festivālā koris «Latvija» atskaņošanai izvēlējies Sofijas Gubaiduļinas «Jāņa pasiju» un «Lieldienas pēc Jāņa evaņģēlija». Api skaņdarbi ir ar ļoti augstu sarežģītības pakāpi.

Kopā ar kori «Latvija» koncertā piedalīsies arī Centrālšveices filharnonijas orķestris, soprāns Raminta Vaicekauskaite, tenors Mati Turi, savukārt diriģents būs Andres Mustonens.

Savukārt nākamnedēļ Valsts akadēmiskais koris «Latvija» jau uzstāsies Jaroslavļas Filharmonijā, atskaņojot Džuzepes Verdi «Rekviēmu». Koncertā piedalīsies arī Jaroslavļas Akadēmiskais simfoniskais orķestris, soprāns Olga Terentjeva, mecosoprāns Ksenija Vjazņikova, tenors Sergejs Spiridonovs un bass Alhazs Ferzba.

Kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais skaidroja, ka ik gadu koris vienlaicīgi ar Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā centās rīkot arī Starptautisko garīgās mūzikas festivālu, kuru šoreiz saistībā ar koncertiem ārvalstīs nākas organizēt nedaudz vēlāk.

15. starptautiskais garīgās mūzikas festivāls Rīgā notiks no 28.augusta līdz 8.septembrim, piedāvājot klausītājiem četrus spilgtus koncertus. Festivāls ik pāris gadus saviem skatītājiem piedāvā arī koncertuzvedumu, kas šogad netiek veidots, taču Sirmajam jau ir ieceres nākamā gada iestudējumam.

Katru gadu festivāls koncertuzvedumu iestudēt nevar atļauties, jo tam ir nepieciešams liels finansējums. Pērn Dzelzceļa vēstures muzejā koncertuzveduma programmā tika apvienoti divu žanriski atšķirīgu komponistu darbi - Luisa Bakalova «Tango mesa» un Artūra Onegēra «Nāves dejas». Savukārt nākamajā gadā iecerēts realizēt projektus, kas būs neparasts arī Latvijas mērogā, jo tam būs saistība ar ūdeni. Koncertuzvedums tiks iestudēts kopā ar Margaritu Zālīti, kura patlaban Berlīnē mācās operas režiju, atklāja Sirmais.

Aktīvu koncertēšanu Valsts akadēmiskais koris «Latvija», kas šogad svin savu 70 gadu jubileju, turpinās arī pēc festivāla. Oktobrī koris Latvijas Universitātes Lielajā aulā piedāvās komponista Ērika Ešenvalda autorkoncertu, Rīgas Domā skanēs Lūcijas Garūtas «Dievs, Tava zeme deg!», savukārt Durbes Luterāņu baznīcā koris piedalīsies festivāla «Zemlika» koncertprogrammā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu