Garīgās mūzikas festivāls izskanēs piecpadsmito reizi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls, ko rīko Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un diriģents Māris Sirmais, norisināsies no 28.augusta līdz 8. septembrim, informē VAK «Latvija» producente Ieva Vītiņa.

Koris festivālu atklās ar Endrū Loida Vēbera «Rekviēmu» un Pāvela Lukaševska Trešās simfonijas pasaules pirmatskaņojumu 28. augustā plkst. 19 Rīgas Svētā Pētera baznīcā. Koncertā kopā ar kori «Latvija» uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti Inga Šļubovska, Liene Kinča, Rafals Bartminskis. Pie diriģenta pults - kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais.

30. augustā plkst. 19 Liepājas Svētā Jēkaba katedrālē un 31. augustā plkst. 19 Rīgas Svētā Pētera baznīcā tiks atskaņota Georga Frīdriha Hendeļa oda «Aleksandra svētki». Koncertu dalībnieki būs Valsts akadēmiskais koris «Latvija», Liepājas Simfoniskais orķestris, Elīna Šimkus (soprāns), Boriss Stepanovs (tenors, Krievija) un Kalvis Kalniņš (bass, Latvija). Atskaņojumā būs dzirdams ne tikai klavesīns, bet arī tāds savdabīgs baroka instruments kā teorba. Koncertu diriģents - Risto Josts (Igaunija).

Vairākos Garīgās mūzikas festivāla koncertos piedalīsies arī skaistās balss īpašniece - dziedātāja Elīna Šimkus
Vairākos Garīgās mūzikas festivāla koncertos piedalīsies arī skaistās balss īpašniece - dziedātāja Elīna Šimkus Foto: TVNET

Arī šogad tiek turpināta festivāla tradīcija – latviešu komponistu jaunrades veicināšana, pasūtot Latvijas autoriem īpaši festivālam un korim «Latvija» komponētus opusus. Pasaules pirmatskaņojumus piedzīvos Ērika Ešenvalda «In Paradisum» korim, čellam un altam, Imanta Zemzara «Vasaras dziesmas» korim un klavierēm, kā arī Goran Gora opuss «Ararats» korim un dudukam.

Latviešu komponistu jaundarbu koncerts notiks īpašā vietā – Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā 4. septembrī plkst.19.

Koncertā piedalīsies koris «Latvija», diriģents Māris Sirmais un solisti Aldis Liepiņš, Kristīne Adamaite, Liene Kļava, Māris Jēkabsons, Ēriks Kiršfelds, Armands Zaubergs, Edgars Bārzdiņš un Uģis Krūskops. Pēc klausītāju lūguma koncertā vēlreiz tiks atskaņots Riharda Dubras darbs Accedite Gentes.

Foto: Publicitātes foto

Anglijā 1945. gadā dzimušais komponists Džons Raters pazīstams ar kora un instrumentālajiem skaņdarbiem. Ratera skaņdarbi korim, it īpaši Rekviēms un Gloria, guvuši popularitāti visā pasaulē, tomēr vēsturisku apstākļu dēļ Latvijā šī komponista vārds nav plaši zināms. Raters aktīvi darbojas arī kā diriģents un mūzikas pedagogs un ir gaidīts viesis dažādos kongresos, festivālos Eiropā, Skandināvijā un Ziemeļamerikā. Viņa viesošanās Garīgās mūzikas festivālā ir īpašs notikums mūzikas cienītājiem Latvijā.

Biļetes uz Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu