«Seviljas bārddzinis» - Cēsu Mākslas festivāla noslēgumā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Mākslas festivāls «Cēsis 2012» noslēguma nedēļā aicina apmeklēt Mikelandželo Antonioni un Federiko Fellīni filmas, Maksima Novikova kameransambļa «Aureum Tempus Ensemble» koncertu un Latvijas Nacionālās operas pagājušās sezonas labāko iestudējumu – Rosīni operu «Seviljas bārddzinis», informē festivāla organizatoru pārstāve Mairita Brice.

18. augustā plkst. 17 Sv. Jāņa baznīcā festivāls piedāvā Maksima Novikova kameransambļa Aureum Tempus Ensemble koncertu, kurā skanēs Bedržiha Smetanas svīta «Moldova», Makša Bruha «Astoņi skaņdarbi», Bēlas Bartoka trio «Kontrasti», Astora Pjacollas tango un jaundarbs – Georga Pelēča Freezing Cascade pasaules pirmatskaņojums.

Aureum Tempus Ensemble apvienojušies Vācijas klarnetists Endijs Mailss un Kazahstānā dzimusī pianiste Anastasija Drančuka, Latvijas vijolniece Eva Bindere un altists Maksims Novikovs. Šajā koncertā piedalīsies arī latviešu jaunais čellists Reinis Apsītis, kurš absolvējis Cēsu mūzikas skolu un kura studijas Briselē atbalsta Cēsu pils ģilde.

Festivāls noslēgsies 18. augustā plkst.21 ar Rosīni operas «Seviljas bārddzinis» īpaši Cēsu pilsdrupu estrādei pielāgotu Latvijas Nacionālās operas iestudējumu Aika Karapetjana režijā.

Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Jāatgādina, ka «Seviljas bārdzinis» saņēma Lielo mūzikas balvu 2011, skatītāju balsojumā ieguva «Latvijas Gāzes» gada balvu operai kā sezonas labākais iestudējums, savukārt LTV1

skatītāju balsojumā izrāde kļuva par raidījuma «100 g kultūras» gada balvas «Kilograms kultūras» pirmā ceturkšņa uzvarētāju nominācijā «Teātris».

LNO iestudējumā drūmā Franču revolūcija kļuvusi par ironisku fonu vienai no asprātīgākajām, pārgalvīgākajām un veiksmīgākajām komiskajām operām. Aiks Karapetjans veidojis šo izrādi kopā ar tērpu mākslinieci Kristīni Pasternaku un scenogrāfi Ievu Kauliņu. Figaro un viņa komandu Cēsīs pie pults vadīs Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Modests Pitrens.Titullomā redzēsim vīrišķīgi šarmanto solistu Jāni Apeini. Izrāde solās būt par cienīgu un jautru festivāla izskaņu. Šīs operas izrādes jauniestudējuma patrons ir LMT.

Festivāla ietvaros tupinās arī kino programma «Valentīnas Freimanes itāļu kino klasikas izlase». Šovakar, 14. augustā plkst. 22 būs skatāma Federiko Fellīni filma «Ceļš», bet 15.augustā - filma «Kabīrijas naktis». Savukārt 16. augustā varēs noskatīties Mikelandželo Antonioni filmu «Dāma bez kamēlijām», bet 19.augustā kino programmu noslēgs Mikelandželo Antonioni filma «Kliedziens». Lietus gadījumā filmas tiks izrādītas Cēsu izstāžu namā. Filmas tiks demonstrētas itāļu valodā, ar latviešu tulkojumu un angļu subtitriem.

Apmeklējot kino seansus, koncertu un operu iesakām apmeklēt arī Festivāla izstādes un festivāla patrona SEB Bankas piedāvāto SEB Mākslas telpu «Paplašinātā realitāte».

Biļetes uz Festivāla notikumiem iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs, Cēsu Kultūras un informācijas centrā un Festivāla laikā arī pasākumu norises vietās. Biļetes pērkot ar SEB Bankas maksājumu karti, tiek piemērota 10% atlaide. Pensionāriem, skolēniem un studentiem uz visiem festivāla notikumiem biļetes iespējams iegādāties ar 50% atlaidi!

Sekojiet līdz festivāla aktualitātēm arī Facebook, draugiem.lv un Twitter kontam @Cesufestivals

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu