Pēc olimpiskajām spēlēm pazuduši Kongo džudists un trīs treneri (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Londonas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijas pazuduši Kongo džudists un trīs citi šīs valsts olimpiskās delegācijas locekļi, pirmdien vēstīja vietējie mediji.

Līdz ar to viņi Lielbritānijā, iespējams, cenšas tikt pie politiskā patvēruma.

Neilgi pēc Olimpiādes noslēguma ceremonijas pazuduši džudists Sedriks Mandembo, Kongo džudo treneris Ibula Masengo, boksa treneris Bleiss Bekva un vieglatlētikas treneris Gijs Nkita.

Visas minētās personas neatbild uz mobilā telefona zvaniem. Tiek ziņots, ka visi četri Kongo delegācijas pārstāvji olimpisko ciematu pametuši ar visām mantām.

Mandembo savā vienīgajā cīņā Londonas olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 100 kilogramiem 49 sekunžu laikā zaudēja krievam Aleksandram Mihaļinam.

Jau vēstīts, ka iepriekš no Londonas olimpisko spēļu sportistu ciemata pazuda septiņi Kamerūnas sportisti, kas vēl joprojām nav atrasti.

Aizpagājušās nedēļas nogalē olimpisko ciematu pameta pieci Kamerūnas bokseri, viens peldētājs un viens futbolists.

Kāds no Kamerūnas žurnālistiem uz vietas Londonā izteicās, ka vēl pirms Olimpiādes sākuma vairāki sportisti devuši mājienus, ka centīsies Lielbritānijā tikt pie politiskā patvēruma.

«Viņi teica, ka jūtas ļoti demotivēti, kā arī piesauca nepietiekamas valdības rūpes par viņu vajadzībām, nepietiekamu finansējumu, vājas sagatavošanās iespējas un neatbilstošu infrastruktūru. Daži pat izteicās, ka attiecīgas iespējas gadījumā nevilcināsies mainīt savu nacionālo piederību,» pavēstīja žurnālists Deivids Sandžo.

Noprotams, ka visiem pazudušajiem sportistiem vīzas Lielbritānijā ļauj atrasties vismaz līdz novembrim.

Jau vēstīts, ka iepriekš Olimpiādes laikā vēl pirms atklāšanas ceremonijas pazuda trīs Sudānas sportisti. Viens no viņiem pieteicies politiskā patvēruma iegūšanai, bet pārējie divi tuvākajā laikā, visticamāk, izdarīs to pašu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu