ASV basketbolistes piekto reizi pēc kārtas triumfē olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Londonas olimpisko spēļu sieviešu basketbola turnīrā sestdien pārliecinoši triumfēja ASV komanda.

Līdz ar to ASV basketbolistes uzvarēja piektajā Olimpiādē pēc kārtas.

Finālmačā ASV ar rezultātu 86:50 (20:15, 17:10, 26:12, 23:13) pārliecinoši pieveica Francijas valstsvienību.

Uzvarētāju labā 21 punktu guva Kendisa Pārkere, kura izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, bet Francijas izlasē pa 12 punktiem iekrāja Sandrīne Grudā un Edvidža Losone-Veida.

Interesanti, ka Francijas sieviešu basketbola izlase bija pirmā Eiropas komanda pēdējo 20 gadu laikā, kas spēlējusi olimpisko spēļu finālā.

Savukārt ASV basketbolistes tagad izcīnījušas 41 uzvaru pēc kārtas olimpisko spēļu ietvaros.

Olimpiskajās spēlēs ASV valstsvienība nav piedzīvojusi zaudējumu kopš 1992.gada Olimpiādes pusfināla cīņas.

Tikmēr mačā par bronzu sestdien Austrālija ar 83:74 (17:16, 21:14, 19:13, 26:31) apspēlēja Krievijas izlasi, kuras konsultants ir latviešu speciālists Ainars Zvirgzdiņš.

Uzvarētājām ar 21 punktu palīdzēja Kristija Herovere, bet Krievijas izlasē rezultatīvākās spēlētājas godu izpelnījās naturalizētā Rebeka Hemona, kura guva 19 punktus.

Pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē zelta medaļas izcīnīja ASV basketbolistes, sudrabs tika Austrālijai, bet bronzu ieguva Krievija.

Kā zināms, Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz svētdienai. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportistu sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu