Festivālu «Summertime» atklās koncerts «Viva Opera!» (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

12.augustā festivālu «Summertime. Aicina Inese Galante» tradicionāli atklās Eiropā un pasaulē iecienīti latviešu un ārzemju operdziedātāji, informē Hermaņa Brauna fondā. Koncertā piedalīsies festivāla patronese Inese Galante, operdziedātāja Inga Kalna, Krievijas Lielā teātra primadonna Irina Dolženko, kontrtenors Sergejs Jēgers u.c. mākslinieki.

Programmā:

I daļa. Baroka laikmeta mūzika. G.F.Hendelis. Fragmenti no operām Rinaldo, Kserkss, Alčīna u.c.

II daļa. Ārijas un ansambļi no N.Rimska-Korsakova operas Cara līgava un P.Čaikovska operas Pīķa dāma.

III daļa. Rietumeiropas komponistu meistardarbi: G.Doniceti Marija Stjuarte, F.Čilea Adriana Lekuvrēra, Dž.Verdi Luīze Millere u.c.

Koncertā dziedās festivāla patronese un mūza Inese Galante – Zelta un Platīna disku ieguvēja, kura uzstājas lielākajos Eiropas un Amerikas teātros. Māksliniecei piemīt īpašs talants atklāt katrā klausītājā aizvien jaunas skaistuma uztveres spējas. Viņas dziedāšanā cilvēki smeļ dvēseles spēkus.

Dziedātāja Inga Kalna
Dziedātāja Inga Kalna Foto: Publicitātes foto

Inga Kalna operas pasaulē ir labi pazīstama kā universāla un smalka stila meistare, un tādu dziedātāju nav daudz. Viņa spoži dzied visu laikmetu komponistu mūziku: Hendeli un Pulenku, Pērselu un Kančeli, Bahu un Pučīni…

Irina Dolženko – Krievijas Lielā teātra primadonna un krievu operas mākslas lepnums. Ir gana tikai reizi dzirdēt viņu dziedam, lai šī neparasti skaistā, tembrāli bagātā, samtainā balss paliktu atmiņā uz visiem laikiem.

Kontrtenors Sergejs Jēgers
Kontrtenors Sergejs Jēgers Foto: LETA

Kontrtenors Sergejs Jēgers ir ieguvis godpilno 6. vietu prestižajā raidsabiedrības BBC konkursā Cardiff Singer of the World Velsā (2005) un iekļuvis Sanktpēterburgas Lučāno Pavaroti piemiņai veltītā konkursa pusfinālā (2008). Upe tuviem un tāliem ir izdevusi Sergeja Jēgera albumus Ave Musica un Duende. Vienlaikus ar to ierakstiem ir tapusi dokumentālā filma par dziedātāju. 2009. gadā klajā tika laists albums Dziesmiņās remdējos, kurā ietvertas latviešu tautas dziesmu apdares.

Irina Dolženko - Krievijas Lielā teātra primadonna
Irina Dolženko - Krievijas Lielā teātra primadonna Foto: LETA

Pirmo reizi Jūrmalā uzstāsies Krievijas Lielā teātra solists tenors Vsevolods Grivnovs, kurš Maskavā dzied Ļenski Jevgeņijā Oņeginā, Rikardo Masku ballē, Hozē Karmenā… Mākslinieka repertuārā ir gandrīz visas liriski dramatiskajam tenoram domātās lielās partijas, kuras viņš dzied uz prestižāko operteātru skatuvēm.

Arī krievu bass Vladimirs Baikovs Latvijā dziedās pirmo reizi. Viņš ir starptautisku konkursu laureāts un Irinas Arhipovas fonda prēmijas laureāts, Somijas Nacionālās operas un Nīderlandes operas solists, Vācijas Vāgnera biedrības stipendiāts.

Koncertu, kurā spēlēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģēs maestro Tadeušs Voicehovskis, kurš bieži viesojas Latvijā un ir viens no ievērojamākajiem poļu diriģentiem, un Andris Veismanis – smalks senās mūzikas interprets, baroka mūzikas atskaņošanas meistars.

Koncerta sākums - plkst. 18.

Biļetes par Ls 5-50 uz koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu