Kurzemē vietām nolijusi mēneša norma; Igaunijā pirmās salnas (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējās diennakts laikā visspēcīgākās lietusgāzes skārušas Kurzemes ziemeļu daļu, kur vietām nolijusi gandrīz visa augusta norma, bet šonedēļ kopumā - vēl vairāk, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

80 procentu no mēneša normas

Saskaņā ar automatizētiem mērījumiem Kolkas novērojumu stacijā pagājušajā naktī nolijuši vairāk nekā 60 milimetru nokrišņu, kas ir aptuveni 80 procentu no mēneša normas, šonedēļ kopumā - jau 92 mm. Šie rādījumi tiks precizēti atbilstoši manuālajiem mērījumiem, turklāt lietavas Kolkā vēl nav rimušas.

Spēcīgi lija arī ceturtdien, kad nokrišņu daudzums Stendē bija 22 mm, kopš nedēļas sākuma šeit nolijuši 70 mm lietus. 16-18 mm nokrišņu ceturtdien bija Mērsragā un Rūjienā; nokrišņu nevienmērīgo sadalījumu labi raksturo dati no Rīgas: lidostā «Rīga» ceturtdien bija 14 mm nokrišņu, bet galvaspilsētas centrā - tikai viens milimetrs.

Lietusgāzes vietām ir spēcīgas

Piektdienas rītā lietusgāzes, kas vietām ir spēcīgas un kopā ar pērkona dārdiem, turpinās galvenokārt Dundagas, Rojas un Mērsraga novadā. Nedaudz līst arī vietām citviet Latvijā, debesis ir pārsvarā apmākušās. Vietām ir migla, Kurzemes dienvidos uz Rīgas - Liepājas šosejas redzamība vietām sarukusi līdz 70 metriem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» dati.

Igaunijā pirmās salnas

Gaisa temperatūra Latvijā ir +10..+15 grādu, bet Igaunijas ziemeļu daļā gaiss vietām atdzisis līdz +3 grādiem, kas nozīmē pirmās rudens salnas zāles virskārtā. Dažviet Skandināvijā jau otro nakti pēc kārtas gaisa temperatūra noslīdējusi vienu divus grādus zem nulles.

Rīgā piektdienas rītā ir apmācies laiks, pūš austrumu, ziemeļaustrumu vējš līdz trim metriem sekundē, gaisa temperatūra +13 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien visā Latvijā bija +18..+21 grāds, citviet Eiropā - no +1..+4 grādiem augstākajos Alpu un Skandināvijas kalnos līdz +41 grādam Krievijas dienvidos un +45 grādiem Spānijā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu