Aivara Liepiņa fotoizstāde «Es ieraudzīju...»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva/Aivars Liepiņš

Fotomākslas galerijā «Zazī» no 15.augusta būs apskatāma Aivara Liepiņa fotogrāfiju izstāde «Es ieraudzīju...», informēja galerijas pārstāve Inese Katrīna Zača.

Izstādes autors Aivars Liepiņš fotografēt sāka 1973.gadā, studējot žurnālistiku Latvijas Valsts universitātē. Kopš 1977.gada viņš strādājis par štata fotogrāfu.

Liepiņš strādājis žurnālā «Draugs» un dažādās avīzēs, kā arī bijis viens no foto ziņu aģentūras «A.F.I.» dibinātājiem. Vairākkārt atzīts par labāko preses fotogrāfu Latvijā un saņēmis balvu «Preses nagla». 1992.gadā bijis to 30 Eiropas fotogrāfu skaitā, kuri nominēti «Fox Talbot» balvai.

Fotogrāfs Vilnis Auziņš vēstīja, ka Liepiņa fotogrāfiju izstādei attēlu kolekcijai nav ticis uzstādīts kāds īpaši pragmatisks estētiski konceptuāls mērķis.

Savai pieredzei un profesionālajai intuīcijai Liepiņš ir atstājis brīvas rokas.

Viņš lieto fotoaparātu kā acs turpinājumu. Krievijā ieraudzīto attēlu kopa attaisno to, kādēļ fotogrāfija, it īpaši melnbaltā, ir pārdzīvojums pašam tās radītājam un skatītājiem.

«Stāsts ir par cilvēka esību, par tās laicīgumu, par līdzību ar gaismas zibsni. Tajā pašā laikā šīs esības izpausmes ir apliecinājums kādām mūžīgām un nemainīgām vērtībām. Stāsts ir vienkāršs un tajā pašā laikā kā bezgalīga ceļojuma impulss katra skatītāja garīgajai pieredzei,» minēja Auziņš.

Galerija «Zazī» ir pirmā galerija Latvijā, kas pilnībā veltīta fotogrāfijas mākslai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu