Eksperte: kad iešļūcenes ir tabu? Apavu tendences vasarā (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto/Narciss

Pie kāda apģērba vasarā drīkst un kādos gadījumos nedrīkst vilkt kājās iešļūcenes, jautā TVNET lasītāja!

Atbild modes zīmola «NARCISS» dibinātāja Alise Trautmane:

Iešļūcenes jeb apavi, kuriem nav slēgta aizmugure, tiek uzskatīti par neformāliem brīvā laika apaviem. Kāds apģērbs ir saderīgs ar iešļūcenēm un kāds ne – šis jautājums ir ļoti plašs, uz to vienas atbildes nav. Tas ir atkarīgs no apģērba stila, imidža, pasākuma rakstura, vietas, kurp dosities, utt.

Ikdienas apģērbs pavisam noteikti pieļauj visdažādāko šāda veida apavu valkāšanu.

Ja darbs ir saistīts ar korporatīvo pasauli, kurā dominē klasiskais ģērbšanās stils, tad iešļūcenes ir tabu.

Šogad vasaras sezonā dominējošā apavu tendence ir caurspīdīgums. Caurspīdīguma iespaida radīšanai visbiežāk tiek izmantota caurspīdīga plastika un gumijas materiāli. Caurspīdīgums rada ļoti neparastu un mazliet futūristisku iespaidu. Parasti šādiem apaviem zole, papēži un dekoratīvie elementi ir spilgti, kontrastējoši un pamanāmi, lai akcentētu iluzoro iespaidu, ka tiem savstarpēji nav nekādas sasaistes.

Foto: publicitātes foto/Narciss

Pinumi ir vēl viens šīs vasaras apavu modes raksturotājs. Ādas lentīšu mezglojumi un vijumi ir vasarai ļoti atbilstoši. Šī tendence ir vērojama visos apavos – augstpapēžu, zempapēžu, ar platformas zoli, ar pildīto zoli, bezpapēžu u.c. Šādi apavi lieliski harmonizēs ar gaisīgu, romantiska stila zīda kleitu, radot trausluma un ažūra iespaidu.

Foto: publicitātes foto/Narciss

Rakstainas, krāsainas lakatu motīvu auduma lentes izmantojums kā vienīgais elements, kas kurpi piesaista kājai, patiešām ir efektīgs. Tekstiliju izmantojums ir raksturīgs tieši vasarai piemērotos apavos, jo šādi apavi ir viegli, ērti un ļoti praktiski.

Foto: publicitātes foto/Narciss

Šīs vasaras top notikums – Londonas Olimpiskās spēles – ir ietekmējis arī apavu dizainu. Sportiskā stila apavos vērojama visdažādāko materiālu saspēle, elementi aizgūti no tipiskiem sporta apaviem – šņores, augstas apavu mēlītes, botveidīgs dizains, racer back griezums.

Foto: publicitātes foto/Narciss

Platas ādas lentes, kas vijas viena virs otras, šovasar kļuvušas īpaši aktuālas. Lentes izgatavotas no visdažādākajiem materiāliem – daudzveidīgi teksturētas ādas, austiem materiāliem, plastikas, metāla u.c. Neiztrūkstošs elements šiem apaviem ir sprādze. Tā var būt pavisam vienkārša metāla sprādze, taču var būt arī galvenais kurpju dekoratīvais elements no spilgtas plastmasas, koka, dārgmetāla, kas inkrustēta ar košiem stikla gabaliņiem vai dārgakmeņiem, pērlēm utt.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu