Festivālā «Cēsis 2012» labākās LN teātra izrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nacionālais teātris

Šīs nedēļas laikā Mākslas festivāls «Cēsis 2012» piedāvā apmeklēt pēdējo divu gadu trīs labākās Latvijas Nacionālā teātra izrādes.

Šīs nedēļas nogale Cēsīs paies Latvijas Nacionālā teātra zīmē. Latvijas Nacionālais teātris Cēsīs viesojas pirmo reizi. Festivāla teātra programmas pamats ir Latvijas Nacionālā teātra trīs labākās divu pēdējo gadu izrādes.

10. augustā plkst. 20:00 Cēsu 2. pamatskolas zālē varēs skatīt izrādi «Lūgšana resnajai tantei», kam tika «Spēlmaņu nakts» balva kā labākajai 2010./2011. gada sezonas dramatiskā teātra izrādei un Pēterim Krilovam kā labākajam 2010./2011. gada sezonas režisoram. Izrāde ir par to, kā brālis un māsa – jaunākie no septiņiem Glāsu ģimenes brīnumbērniem – mēģina atklāt Dievu tur, kur citi to neredz un nemeklē.

Nākamajā dienā – 11. augustā plkst. 20:00 Cēsu sporta kompleksa Festivāla zālē varēs novērtēt Nikolaja Gogoļa «Mirušās dvēseles», kas ieguvusi «Spēlmaņu nakts» balvu kā labākā 2009./2010. gada sezonas dramatiskā teātra izrāde (un Kirils Serebreņņikovs kā labākais 2009./2010. gada sezonas teātra kostīmu mākslinieks). Iestudējums ir pēdējās desmitgades slavenākā krievu režisora Kirila Serebreņņikova veiksmīgā debija Latvijas teātrī.

12. augustā plkst. 16:00 un 20:00 Festivāls piedāvā šīs sezonas Nacionālā teātra jauniestudējumu Tenesija Viljamsa «Pērnvasar negaidot» Cēsu izstāžu namā, kas ir reālistiski saistošs stāsts, kurā dzejnieks Sebastians Vineibls ir galvenā persona vairāku cilvēku dzīvē vēl gadu pēc savas negaidītās nāves. Šī izrāde jau ieguvusi divas 2011./2012. gada sezonas «Spēlmaņu nakts» nominācijas - Lāsma Kugrēna izvirzīta nominācijai - Gada aktrise otrā plāna lomā, savukārt Inese Pudža izvirzīta nominācijai Gada jaunā skatuves māksliniece. Sākotnēji festivāla programmā bija iekļauta viena izrāde plkst. 20:00, bet, ņemot vērā lielo interesi, ir izsludināta «Pērnvasar negaidot» papildizrāde 12. augustā plkst. 16:00.

Biļetes uz festivāla notikumiem iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs, Cēsu Kultūras un informācijas centrā un festivāla laikā arī pasākumu norises vietās. Biļetes pērkot ar SEB Bankas maksājumu karti, tiek piemērota 10% atlaide. Pensionāriem, skolēniem un studentiem uz visiem festivāla notikumiem biļetes iespējams iegādāties ar 50% atlaidi!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu